ARTIKLAR

Skydda ditt hem i Botkyrka från framtidens översvämningar

Mörka moln tornar upp sig över Botkyrka, och med dem kommer en oro som känns påtaglig även utanför väderprognoserna. Frågan är inte längre ”om” utan ”när” och ”hur mycket” vatten som kommer att stiga. Rapporterna talar sitt tydliga språk: översvämningens fotavtryck kommer inte att vara snällt.

En kartläggning av risk och verkligheten i Botkyrka

Enligt LänStyrelsens rapport för 2021 påverkas en lång lista av byggnader och områden i Botkyrka vid ett högt vattenstånd i Mälaren eller ett 100-årsregn.

Bland dessa finns sex kulturarvsobjekt, ett naturreservat, ett vattenskyddsområde, och flera industribyggnader. Men det mest oroande är kanske de 11 056 byggnader som står i riskzonen vid ett 100-årsregn.

Majoriteten är friliggande småhus, med 278 byggnader med samhällsfunktion och 239 industribyggnader som också står i skottlinjen.

Summering av påverkade fastigheter

  • 11 056 byggnader totalt i riskzon vid 100-årsregn
  • Majoriteten är friliggande småhus
  • 278 byggnader med samhällsfunktion
  • 239 industribyggnader
  • Diverse kulturarvsobjekt, naturreservat och vattenskyddsområden

Källa: Länstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

översvämning-botkyrka

Behovet av proaktivt skydd mot översvämnignar i Botkyrka

Det sägs att ”förebyggande är bättre än bot”, men här behövs båda. Vi har exempel som Botkyrka brandstation och Norsborgs vattenverk, vars översvämningsrisk kan resultera i signifikanta samhällsproblem. Även vårdcentraler och industrianläggningar riskerar att förlora sin funktionalitet.

Om ditt hem hamnar i riskzonen, blir du tvungen att agera. Det är inget val, det är en nödvändighet. Kanske innebär det att investera i bättre dränering, kanske handlar det om att se över källarutrymmet med kritiska ögon. Men det måste göras, annars riskerar du att tappa inte bara pengar utan även ditt hem.

Tiden är inte längre en allierad i kampen mot översvämningar. Botkyrka visar med all tydlighet att det inte bara är natursköna sjöar och ängar som står på spel, utan också människors liv och samhällets puls. Det är dags att agera, innan regnet tar över rodret och styr oss in i ett kaos vi inte kan vända.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Botkyrka garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Botkyrka? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Strävan framåt

Det är en kollektiv utmaning som kräver kollektiv handling. Kommunen arbetar med att uppfylla mål för att skydda både människors hälsa och ekonomisk verksamhet. Målen inkluderar att ingen infrastruktur med riksintresse ska behöva stängas under en längre period och att byggnader med samhällsfunktion ska skyddas effektivt.

Ett svep av vinden, ett fall av regn och en stad i spänning. Botkyrka står vid en korsväg, där samhället måste förbereda och rusta för framtida utmaningar.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Översvämningar i källare är mer än bara en olägenhet; de är ett hot mot både fastighet och hälsa. Med kraftiga skyfall och stigande vattennivåer blir källare i Haninge och andra liknande områden alltmer sårbara.

Detta skapar inte bara strukturella risker, utan kan även leda till kostsamma skador och potentiella hälsofaror.
Läs mer om översvämning i källaren här >

Orsaker till översvämning i källare

Översvämningar är resultatet av en komplex samverkan mellan klimatförändringar, lokal terräng och mänsklig påverkan på miljön. Med ökande frekvens av extremväder, som kraftiga regn och skyfall, samt dåligt dränerade urbana områden, blir risken för översvämningar allt högre.

Denna kritiska kombination skapar de förutsättningar som gör att vatten inte kan dräneras bort tillräckligt snabbt, vilket resulterar i översvämningar med potentiellt förödande konsekvenser,
ta del av mer information här >

Sanering av översvämmad källare?

Sanering av en översvämmad källare är en brådskande och komplex uppgift som kräver snabb insats. Det handlar inte enbart om att pumpa ut vatten, utan även om att minimera riskerna för mögel, strukturell skada och elektriska problem.

Tidig och professionell hantering är avgörande för att begränsa de långsiktiga effekterna och kostnaderna.
Läs mer här >

Vattenskada i källare

Vattenskada i källaren är inte bara en olägenhet utan även ett akut problem som kräver snabb åtgärd. Utöver det omedelbara behovet att pumpa ut vatten, finns risker för mögelbildning och strukturella skador som kan ha långvariga konsekvenser.

En effektiv och omgående sanering är därför avgörande.
Läs mer här >

Förhindra översvämning i källaren

Att förhindra vattenskada i källaren är mer än bara en försiktighetsåtgärd; det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och säkerhet.

Genom att ta proaktiva steg som förbättrat dränering och vattentäta barriärer kan du minimera riskerna och skydda din källare från de kostsamma och farliga konsekvenserna av en översvämning
. Läs mer här >

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

När en översvämning inträffar är det kritiskt att snabbt vidta rätt åtgärder för att minimera skada och risk. Från omedelbar evakuering och säkring av värdefulla tillhörigheter till professionell sanering och skadekontroll, finns det flera steg som måste tas för att skydda både människor och egendom.

En snabb och koordinerad insats är avgörande för att hantera krisen effektivt.

Läs mer här > 

VÅRA TJÄNSTER

Hur vi tar Botkyrkas översvämningsutmaningar på allvar

Med den växande oron för översvämningar i Botkyrka kommun framför oss, är vi stolta över att presentera skräddarsydda lösningar som direkt tar itu med dessa bekymmer.

Vi inser vikten av att inte bara skydda byggnader, utan även samhällets kärnfunktioner från skador kopplade till vatten och de ekonomiska påfrestningar dessa kan medföra.

< Utforska våra proaktiva tjänster för översvämningsskydd!

Har skadan redan varit framme? – Vi löser det!

Maria Hjorth
Maria Hjorth
2023-06-27
Precis så som man önskar att alla hantverkare ska vara! Enormt professionella, gör gärna det där lilla extra, transparenta i sin kommunikation, leder väl projektet från papper till verklighet och är mycket duktiga på att informera om vad som gjorts, görs och kommer att göras. Mycket lösningsorienterade och måna om att göra ett bra jobb! Vi är så nöjda som man kan bli efter att de hjälp oss att bygga vår takkupa efter en takläcka och kan inte rekommendera dem nog till alla!
Esa Orma
Esa Orma
2023-06-16
Bra jobb och trevliga killar
Hans Nilsson
Hans Nilsson
2023-06-05
Trevligt bemötande och bra kvalitet på arbetet.
Mohamed Elmi
Mohamed Elmi
2023-05-31
Hantverkaren var professionell och gav god service.
Ludmilla Kindbom
Ludmilla Kindbom
2023-05-19
Mycket bra
Pklin Sthlm
Pklin Sthlm
2023-05-04
Professionella, tydlig kommunikation, snabba kontaktvägar, bra tempo på arbetet, håller tidsplanen, levererar enligt avtal. Kommer att anlita denna firma även framledes och kommer att rekommendera till andra som behöver professionellt utförande av olika uppdrag!
Brf Lillgården 1
Brf Lillgården 1
2023-04-25
Brf som är väldigt nöjd med utfört arbete och kommunikation. Tydligt och proffesionellt, rekommenderar starkt!
Margareta Erikson
Margareta Erikson
2023-04-05
Utmärkt bra utfört arbete och bra samarbete med boende i bostadsrättsförening med vattenläcka i fyra våningsplan. Välgjorda tydliga dokument över samtliga lägenheters vattenskador till för styrelsen och till alla inblandade försäkringsbolag. Alla lägenheterna är helt återställda .
Johan Svensson
Johan Svensson
2023-04-05
Mycket professionella, noggranna och serviceinriktade. Tydliga och med en hjälpsam pedagogisk underton så att jag som beställare kan göra kloka val som konsument utan att ha alla förkunskaper som behövs annars. Kändes att man var i goda händer!

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!