Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VÅRA TJÄNSTER

Proffsigt och kvalitetssäkert bygge av din altan

Vi erbjuder en tjänst för altanbygge som täcker allt från design och planering till konstruktion och underhållstips. Vårt team av erfarna snickare använder de bästa materialen för att säkerställa kvalitet. Oavsett om du söker en budgetvänlig lösning eller en skräddarsydd design, kan vi göra din vision till verklighet.

Allt inom utomhussnickeri:

  • Ombyggnation
  • Nybyggnation
  • Altan
  • Terrass
  • Staket
Byggfirma i stockholm

Boka en kostnadsfri konsultation idag!

Din drömaltan väntar! Låt oss hjälpa dig att förvandla din vision till verklighet. Boka en kostnadsfri konsultation med våra altanexperter idag och ta det första steget mot ditt nya favoritutrymme utomhus.

UTVALDA PROJEKT

Från tom yta till samlingsplats för familjen

Vi har förvandlat otaliga bakgårdar till både mysiga familjesamlingsplatser och eleganta underhållningsområden. Ta en titt på våra tidigare altanprojekt här. Låt dessa projekt inspirera dig och visa hur vi kan förvandla även din bakgård till en oas för avkoppling och glädje.

Upptäck potentialen i ditt utomhusutrymme med ett proffsigt altanbygge från oss.

ARTIKLAR

Vilka material används vanligtvis i altanbygge?

Tryckimpregnerat Trä, kompositmaterial, och metall är populära val, var och en med sina fördelar vad gäller hållbarhet, underhåll och estetik.

Hur mycket kostar det att bygga en altanbygge?

Ett altanbygge kan kosta 20 000kr upp mot flera hundra tusen.

Kostnaden varierar beroende på storlek, material och designkomplexitet. Vi erbjuder alternativ för olika budgetar och hjälper dig gärna att planera en kostnadseffektiv lösning. 

Finns det juridiska regler för att bygga altanbygge?

Det finns juridiska regler för vissa typ av altanbyggen, beroende på din plats kan det finnas specifika byggregler och tillståndskrav. Vi guidar dig genom dessa förutsättningar för att säkerställa att ditt projekt följer alla lokala bestämmelser.

Vilka är de viktigaste stegen i planeringen av ett altanbyggeprojekt?

Att definiera syftet med din altan, välja rätt material, planera utformningen, säkra nödvändiga tillstånd och välja rätt byggpartner är kritiska steg.

Budgetvänliga altanbyggedesigner

Att skapa en vacker altan behöver inte tömma din plånbok. Genom att välja kostnadseffektiva material som tryckbehandlat trä och genom att fokusera på enkel, men funktionell design kan du skapa en inbjudande utomhusmiljö utan att kompromissa med kvaliteten.

Genom att utnyttja DIY-lösningar och välja en design som minimerar avfall kan du ytterligare sänka kostnaderna. Kom ihåg, planering är nyckeln till framgång när du vill ha en budgetvänlig altan som fortfarande ser lyxig ut.

Enkla underhållstips för altanbygge

För att din altan ska behålla sin skönhet och hållbarhet över tid, är regelbundet underhåll ett måste. Starta med att rengöra din altan årligen för att förhindra mögel och mossa. Skydda träet med en lämplig sealer eller olja för att stöta bort vatten och minimera solskador.

Byt ut skadade brädor så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador. Genom att följa dessa enkla underhållstips kan du förlänga din altans livslängd och hålla den ser inbjudande ut år efter år.

Altanbyggetillstånd i Jönköping

Innan du börjar bygga din altan, är det viktigt att känna till och följa lokala byggregler och tillståndskrav. I många områden krävs ett byggtillstånd för att säkerställa att din altan uppfyller säkerhetsstandarder och byggkoder.

Kontakta din lokala byggnadsmyndighet för att få information om nödvändiga dokument och processen för att ansöka om tillstånd. Att följa dessa regler inte bara skyddar dig från framtida juridiska problem men säkerställer också att din altan är säker och hållbar.


Bästa materialen för altanbygge i regniga klimat

I regniga klimat är valet av material för din altan avgörande för dess livslängd och underhållsbehov. Kompositmaterial och tropiska hårdträ såsom teak, ipe och cumaru erbjuder utmärkt motståndskraft mot fukt, röta och insektsangrepp. Dessa material kräver minimalt underhåll och behåller sin skönhet trots frekvent regn. Även om initiala kostnaden kan vara högre, är deras hållbarhet och låga underhållskostnader över tid en klok investering för alla som lever i ett regnigt klimat.

Få en skräddarsydd hjälp proffsiga hantverkare

Tillsammans skapar vi en plats där minnen kommer att frodas och varje stund utomhus blir en njutning. Ta steget mot ditt drömaltan nu – vi är här för att förverkliga din vision!