Din Hållbara Byggfirma i Stockholm

Våra kunskaper inom byggbranschen gör att vi kan leverera hög kvalitet och noggrannhet, då vi alltid jobbar med tydliga målsättningar. På så vis kan vi vara säkra på att vi levererar en produkt vi kan vara stolta över.

verksamhet

Vår administrativa personal har arbetat med kvalitetssystemet som arbetar utefter standards som ISO 9001 och ISO 14001.
Alla våra projekt skall genomföras enligt dessa krav redan innan vi certifierar oss.

Medarbetare

Genom att bevara andan av det lilla företaget skapar vi en social arbetsplats med tillit och respekt till varandra. Alla våra medarbetare har bred erfarenhet där vi uppmuntrar, samt bekostar all utbildning oavsett form. Kunskap och utveckling är en av våra grundpelare.

Specialistområde

Norlin Olsson är din hjälp genom vattenskador, brandskador & reparationer. Våra hantverkare har arbetat i flera års tid med olika sorters reparationer, både försäkringsärenden men också med ärenden som ej täcks av försäkringsbolagen. Det viktigaste vi tar med oss till dig som kund är att få stopp på skadan fort, dokumentera under arbetetsgång och givetvis att välja en pålitlig entreprenör.

Projektledning

Våra projektledare har arbetat i branschen från snickare upp till projektledare och har Bas-U & Bas-P utbildning. De besitter även entreprenadsjuridik utbildning.

Senaste projekten

Givetvis vill vi visa upp våra snickares och samarbetspartners hantverk.

Historien bakom  Norlin Olsson AB.

Under pågående pandemi 2020 startade Norlin Olsson AB sin verksamhet med Niklas Olsson, Jimmy Norlin och Elin Norlin på skeppet. Projektledarna och ägarna fick ännu en gång känna på hur det var att snickra igen och Niklas fick en nyfödd kärlek för hantverket. 2021 fick vi våra första tillskott, Alexander som är välkänd för sin noggrannhet och känsla för finish och Albin som lättlärt utbildade sig till snickare på 4års tid, trotts sin kortare erfarenhet har han till denna dag god planeringsförmåga och skickliga lösningar.

Vårt gemensamt satta mål och vision för vår Byggfirma är att Norlin Olsson ska vara en arbetsplats där man gillar att vara, där man får jobba med det man vill jobba med och samtidigt vidareutbildas. Värdegrunden vi skapar tillsammans är det viktigaste för vårt företag, det och kunderna såklart!

Företagets specialistområden är reparationer & proaktiva arbeten för fastigheter så som försäkringsärenden kopplat till byggskador och fastighetsförvaltning. Utöver de tecknade BRF-avtalen har Norlin Olsson arbetat på rekommendation åt diverse försäkringsbolag. I vanligt förekommande fall har vi även utfört arbeten åt privatpersoner i deras försäkringsärenden.

Grundarna har sedan starten vidareutbildat sig parallellt med verksamheten både inom ledarskap, miljö, kvalitetssystem, Lean och Business administration. Det vi vill att det ska tillföra till individerna privat är inspiration, nyfikenhet och nytänk, där ledarna kan leda en trygg arbetsplats för alla och där verksamheten strategiskt kan konkurrera och prestera i en föränderlig värld. Under 2021 och fortsättningsvis har intern utbildning av snickarna varit på agendan, målet är att alla snickare ska kunna besiktiga, kalkylera och samordna ett projekt själv – även om detta inte är något de aktivt kommer att arbeta med vill vi att alla inom företaget ska förstå och kunna det viktigaste arbetet vi utför.

Under sommaren 2021 anslöt sig Norlin Olsson till Refine.se , en webbtjänst där hållbara hantverkstjänster kan köpas och bokas via nätet. Som underentreprenör till Refine.se utför vi effektiva golvläggningar med Svanen märkt parkettgolv till kunder runt om i Stockholm. Med det täta samarbetet hjälps vi åt att förbättra leveranstiderna och Stockholmarnas hantering av renovering ur ett miljöperspektiv.

Under hösten 2021  genomförde Elin och Niklas ett hållbarhetsprojekt där de värderat slöserier inom vanligt förekommande försäkringsärenden för byggskador. Det dem upptäckte var att det fanns möjlighet att bespara både miljön på resurser, försäkringstagaren på väntetid, försäkringsbolaget på budget och vår egen verksamhet på extra projektplanering. De har tillsammans med snickarna Alex och Albin tagit fram arbetssätt och uppföljningsmetoder för att minska slöserierna och enkelt testa varje försäkringsskada om den kvalificerar för en miljöåtgärd eller inte.

2022 startades med ett rus av att pandemin närmat sig sitt slut, trotts detta är omvärlden fortsatt skakig och materialpriserna samt materialtillgången förändras och vi med det. Två härliga tillskott till snickarstaben kom under våren 2022, Per, ödmjuk trotts sina 20års av erfarenhet inom yrket och med ett stort hjärta för snickarhantverket. Levi en pådrivande kraft med lösningar i rockärmen, med 14års erfarenhet kan han både strukturera och planera projekt med underentreprenörer och snickare. Med öppna armar välkomnar vi dem!

Senaste projekten

Givetvis vill vi visa upp våra snickares och samarbetspartners hantverk.

Behöver du hjälp med fastigheten?

Få kontakt med oss på sociala medier

Hög tid för hållbara samarbeten

2019 visade byggbranschen ett resultat på att 42% av alla arbeten gick åt till slöseri som väntan och felarbete, men även slöseri på naturresurser. Vi på Norlin Olsson AB ser kontinuerligt över våra rutiner och arbetar ständigt för att resurseffektivisera våra projekt, samt korta ner våra handledstider för dig som kund. Endel av vårat hållbarhetsarbete är att vi klimatkompenserar alla våra arbeten, läs mer om våra hållbarhetsprojekt genom knappen nedan!

Hur kan man hitta en bra snickare?

För att hitta en bra snickare gäller det att ta reda på hur dem presterat tidigare, kolla hur företagets ekonomi ser ut, vilka arbetsvillkor har de, hur ser det faktiska arbetet ut som jag kommer att betala för och hur ser kommunikationen och tidsplanen ut för mitt arbete?

För att stämma av ekonomin av företaget kan man kolla allabolag.se och se om företaget har aktiv F-skatt och att de på så vis betalar den skatt de ska och faktiskt är ett Svenskregistrerat företag.

För att ta reda på om resultatet är något du vill beställa tittar du på recensioner och omdömet överlag för företaget, du kan även ta in foton på tidigare arbeten från snickaren och ser att det överensstämmer med den standard du själv förväntat dig – om du är osäker på vad en god standard är kan du kolla med en kunnig vän.

Vad en bra snickare är, är givetvis upp till betraktaren, men det viktigaste är att du känner dig trygg i ditt val, en extra trygghet för entreprenörens anställda är att de har kollektivavtalade villkor, ett enkelt sätt att stämma av hur en byggfirma presterar är hur bemötandet du som kund får – vanligtvis brukar dåliga arbetsvillkor smitta av sig i dåligt bemötande ute hos kunder.

Hur många byggfirmor finns i Stockholm?

I Stockholm finns det 42 803st byggfirmor registrerade som byggverksamhet ingående år 2022. Då räknat med bla. Aktiebolag och handelsbolag i hela Stockholms län ej kopplat till företagsstorlek.

0

Hur många byggfirmor finns i Sverige?

I Sverige har vi 110 000st byggfirmor som handelsbolag och aktiebolag under någon form av byggverksamhet.

0

Hur mycket omsätter byggbranschen i Sverige?

Byggbranschen i Sverige omsätter 890 miljarder netto, vilket motsvarar 11% av Sveriges BNP.

0

Få kontakt med Norlin Olsson AB

VI HJÄLPER ER MED FRÅGOR & PROJEKT STORA SOM SMÅ!

Samarbetspartners

Några av våra glada kunder och samarbetspartners, sträcker sig från fastighetsförvaltning till skadeservice.