Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VÅRA TJÄNSTER

Uppgradera Ditt Hem med Professionellt Panelbyte

Låt våra erfarna snickare ta hand om panelbytet och förvandla din bostad. Upptäcker du skador på fasaden eller är det dags för en uppdatering?

Boka ett kostnadsfritt offertbesök hos Norlin Olsson Aktiebolag, din pålitliga
byggentreprenör i Stockholm och Jönköping .

  • Konsultation och Planering: Vi börjar med att lyssna på dina önskemål och behov under en kostnadsfri konsultation.
  • Professionell Installation: Från demontering av gammal panel till installation och målning av den nya, hanterar vi varje steg noggrant för att förebygga framtida problem med fukt och röta.
  • Avslutning och Finishing: Vi avslutar projektet med professionell målning och behandling för att garantera att din nya panel står emot tidens tand.
Byggfirma i stockholm

Första steget mot en nybytt panel – Boka ett offertbesök idag!

ARTIKEL

Steg-för-steg Guide till Panelbyte

Att byta panel på ditt hus kan dramatiskt förnya dess utseende och samtidigt öka energieffektiviteten. Oavsett om du väljer att göra det själv eller anlita professionell hjälp, har vi sammanställt en omfattande guide som täcker allt du behöver veta för att lyckas med ditt panelbytesprojekt.

Verktyg och Material för Panelbyte

  • Verktyg: Kniv och spackelspade för att ta bort gammal panel, häftpistol och hammare för montering, kap- och gersåg samt vattenpass för exakt passning.
  • Material: För att fullborda arbetet krävs högkvalitativ isolering, vindskydd (såsom vindpapp), häftklamrar, läkt och varmförzinkad spik. Välj mellan obehandlad eller förbehandlad ytterpanel beroende på dina preferenser och din budget.
Skruvdragare
panel
VÅRA TJÄNSTER

Steg-för-steg Guide till Panelbyte

  • Förberedelser: Starta med att försiktigt avlägsna den gamla panelen och alla tillhörande material. Inspektera och reparera stommen där det behövs.
  • Isolering: För att höja energieffektiviteten, installera modern isolering. Var noga med att isolera runt fönster och dörrar för att förhindra köldbryggor.
  • Montering av vindskydd och spikläkt: Ett korrekt installerat vindskydd skyddar mot väder och vind. Spikläkten är avgörande för att hålla panelen på plats och möjliggör nödvändig luftcirkulation.
  • Panelinstallation: Noggrann montering av den nya panelen är kritisk för att undvika problem som fukt och röta. Använd vattenpasset för att säkerställa att panelen monteras rakt.
  • Målning och ytbehandling: Avsluta med att applicera grundolja på ändträet och måla panelen med grundfärg följt av täckfärg för att skydda mot väder och vind.
UTVALDA PROJEKT

Expertlösningar för försäkringsbyggskador

Vi är stolta över att kunna visa dig våra senaste projekt, där vårt engagerade team av snickare och samarbetspartners hanterar era byggprojekt med omsorg och skicklighet. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda högkvalitativa hantverk och framgångsrika resultat som uppfyller våra kunders förväntningar.

ARTIKLAR

Vanliga frågor Byta Panel

Hur vet man när man ska byta panel?

Det är dags att överväga ett panelbyte när du ser tecken på skador som sprickor, röta eller färg som flagnar. Om panelen känns mjuk eller svampig när du trycker på den, är det också ett tydligt tecken på att det är dags för en uppdatering.

Vad finns det för risker med att inte byta panel?

Att försumma att byta panel när det behövs kan leda till allvarliga problem. Fukt kan tränga in genom skadade paneler och orsaka omfattande rötskador på stommen, vilket kan bli kostsamt att reparera. Det kan också leda till dålig isolering, vilket ökar energikostnaderna.

Livslängd på panel

Vid bra underhåll av fasaden, kan panelen hålla upp till 30 år, och ibland längre. Ett bra underhållinnebär att tvätta och måla fasaden vart tionde år.

Men också att vara uppmärksam på mindre skador, ibland går det att byta ut enstaka bräder som har skador.

Vad kostar det att byta panel?

Ett panelbyte kan kosta allt emellan 200 000kr till 500 000kr, allt beror på storleken på ditt hus, vilka material du vill ha och även om man exempelvis vill att målning ska ingå eller också om man vill byta ut vindduken och vindskivor. Har man ett väldigt stort hus med flera våningar så kostar en fasadrenovering mer än ovan nämnt exempel.

Hur lång tid tar det att byta panel?

Det tar 2-5veckor att byta panel på en vanlig svensk villa.

Tidsåtgången för ett panelbyte kan variera, givetvis beroende på antal personer som arbetar men också storlek på huset och eventuella leveranstider om man har special material.

Kontakta oss för en kostnadsfrit offertbesök

Söker du professionell byggfirma för ditt nästa byggprojekt? Vi erbjuder expertis och tjänster för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!