mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
Ulf Heinke
Ulf Heinke
2023-12-19
Bra genomförd projekt vid byte av bänkskiva och kakel på ök tid och kostnad.
Nora Roos
Nora Roos
2023-11-18
Otroligt professionella och trevliga. Det blev precis som vi ville ha det. Kunde inte blivit nöjdare 🤩🤩🤩
VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkador och vattenskador oavsett fastighetstyp, vi tar hand om allt från besiktning och kalkyler till samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare

Få kontakt med Norlin Olsson AB

LÅT OSS TILLSAMMANS HITTA DEN PERFEKTA LÖSNINGEN FÖR ERAT HEM!

VÅRA TJÄNSTER

När behöver jag professionell hjälp?

Att åtgärda vattenskada är inte alltid en enkel göra-själv uppgift. För större skador eller komplexa situationer rekommenderar vi starkt att du anlitar professionell hjälp. Vi erbjuder kostnads effektiva lösningar och hjälper er även i erat försäkringsärende, för att lära dig mer om hur ett försäkringsärende går till när skadan varit framme i hemmet, se vår instruktionsvideo >

Om vattenskador inte åtgärdas korrekt kan det leda till mögel och fukt, vilket utgör allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. I vissa fall börjar det lukta unket där mögel börjat gro, och ibland kan man till och med se möglet. Är du osäker på om du har mögel kontakta oss eller utred mer här >

VÅRA TJÄNSTER

Snabbguide: 5 Steg för att Åtgärda Vattenskada Effektivt

Steg 1. 
Identifiera & Stoppa vattnet

Antingen upptäcks det en lukt, svullnad eller vatten där det inte ska vara vatten. Fota skadan, stäng av vattnet/torka bort överflödigt vatten – mer vatten betyder större skada.

Behöver du hjälp att hitta läckan, kontakta proffsen.

Steg 2.
Starta försäkringsärende & besiktiga

Kontakta ditt försäkringsbolag och anmäl in skadan, sedan bokas en byggentreprenör ut för att besiktiga, dokumentera och kalkylera din skada.

Detta underlag är ett första utkast för ditt ärende för att kunna starta en åtgärd och en grund för ev. ersättning.

Steg 3.
Utrivning

Dags att välja byggentreprenör – välj någon du känner dig trygg med!

Utrivning av skadat material påbörjas, här kan kalkylen till försäkringsbolaget uppdateras då man för första gången kan se in i konstruktionen.

Steg 4.
Uttorkning

När allt skadat så kommer en fukttekniker ut och ställer in ett avfuktningsagrigat, denna process kallas uttorkning och tidsåtgången på detta kan variera beroende på hur mycket som varit blött.

Det kan ta 2-16 veckor att få det ordentligt torrt.

Steg 5.
Återställning

När fuktteknikern lämnat torrbesked och kontrollmätt så kan återställningen starta.

Målet är att återställa till ursprungligt skick innan skadan varit framme,  vissa väljer att uppdatera sina ytskikt till något modernare och andra inte.


UTVALDA PROJEKT

Expertlösningar för försäkringsbyggskador

Vi är stolta över att kunna visa dig våra senaste projekt, där vårt engagerade team av snickare och samarbetspartners har hanterat försäkringsrelaterade byggskador med stor omsorg och skicklighet. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda högkvalitativa hantverk och framgångsrika resultat som uppfyller våra kunders förväntningar.

ARTIKLAR

Eliminera fuktskador – för hemmet & golvet

Fuktskador – en vanlig utmaning som vi kan hjälpa dig med! 

Fuktskador är något som vi ständigt hanterar. De kan uppstå av många olika orsaker, såsom läckage från kylskåp, vattenläckor från rör eller små ventiler.

Läckor kan inträffa var som helst och när som helst, och drabbar ofta golvet som då kan behöva bytas ut. Här besvarar vi några vanliga frågor om fuktskadade golv och fuktskador i allmänhet.

Tecken på fuktskada i ditt hem

Tecken på fuktskada i ditt hem kan inkludera:

  • Fuktiga och svampiga områden på golv, väggar eller tak
  • Mörka fläckar, missfärgningar eller mögelfläckar
  • Färg eller tapet som bubblar upp
  • Mögellukt

Översvämningsrisker i Jönköpings län

Läs mer om beredskap i din kommun när stora mängder skyfall drar in, då finns där större risker för översvämning.

Jönköpings kommun

Mullsjö kommun

Habo Kommun

Vad räknas som fuktskada?

Incidenter i hemmet med vatten eller fukt räknas som fuktskada. Kategorin fuktskada är väldigt stor och omfattar flera typer av fuktskador, bland annat mögel. Dessa skador brukar man kunna se i form av färgavvikande fläckar eller känna på lukten.

Mögel har en speciell lukt, får man ett rum som luktar instängt eller ”gammal vind” kan det var ett tecken på mögel eller fukt. Just mögel kan också växa och sprida ganska snabbt vid rätt förutsättningar. Misstänker du en fuktskada eller påbörjan av mögelpåväxt ska du anmäla detta till ditt försäkringsbolag så fort som möjligt. 

OM OSS

Våra betrodda samarbetspartners

Vi är stolta över våra långvariga och framgångsrika relationer med nöjda kunder och samarbetspartners inom diverse branscher. Tillsammans med våra samarbetspartners fokuserar vi på hållbarhet och förbättringsprojekt. Genom vårt gemensamma engagemang strävar vi efter att erbjuda högkvalitativa lösningar som skapar bestående värde för våra kunder och våra samarbetspartners

Samarbete ocab
Victoriahem samarbetspartner
refine en samarbetspartner
Samarbetspartner till HSB
Stödföretag havet
Tak2.0 logo

Begär en offert

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!