ARTIKLAR

Översvämningshotet Nära Östersjöns Kuster:
Så påverkas Vaxholm

Naturen tar sällan hänsyn till människans bestämmelser. I Vaxholm har de översvämningsrisker som lurar vid Östersjöns kuster och från plötsliga skyfall kartlagts i en omfattande rapport. Och en sak är klar: vattnet kommer allt närmare.

Konsekvenser vid översvämning på Vaxholm

Enligt rapporten från Länsstyrelsen Stockholm skulle ett beräknat högsta vattenstånd (BHV) i Östersjön riskera att påverka en lång rad av byggnader och områden. Vi talar om 25 kulturarvsobjekt, två naturreservat, och en hel drös av byggnader med samhällsfunktion och bostadsändamål. Och låt oss inte glömma 1314 byggnader som klassas som komplementbyggnader.

När det kommer till skyfall, skulle ett så kallat 100-årsregn påverka inte mindre än 2379 byggnader i Vaxholms kommun. Förstår du det enorma antalet? Det är som att en hel armé av vattendroppar invaderar din stad.

tyresån-översvämning

Så kan Vaxholm påverkas av skyfallet

Majoriteten av de drabbade byggnaderna är småhus eller andra små byggnader som till exempel små skjul och bryggor. En cykel- och gångtunnel skulle även den översvämmas. Här finner du en summering på översvämningsutsatta byggnader på Vaxholm:

  • Kulturarvsobjekt: 25
  • Naturreservat: 2
  • Byggnader med samhällsfunktion: 13
  • Byggnader med huvudändamål bostad: 188
  • Byggnader med huvudändamål industri: 13
  • Komplementbyggnader: 1314

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Vaxholm garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Vaxholm? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Mer information om översvämning för dig på Vaxholm

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!