ARTIKLAR

Översvämningshotet och Skyddsåtgärder i Tyresö

I det pittoreska Tyresö, omgivet av skön natur och kulturarv, lurar en mindre idyllisk verklighet under ytan – en verklighet som har allt att göra med källare, vatten och kostsamma reparationer. Enligt MSB:s kartering riskerar så många som 59 bostäder, en industribyggnad och 353 komplementbyggnader att översvämmas vid ett beräknat högsta vattenstånd (BHV) i Östersjön. Vid ett beräknat högsta flöde (BHF) i Tyresån är det ännu dysterare. Här är det två skolor, 54 bostäder, åtta industribyggnader och 181 komplementbyggnader som hamnar i riskzonen.

Konsekvenser vid översvämning i Tyresö

Mörka moln kan dra in över den ljusa idyllen i Tyresö. Men det är med förberedelse och insikt som man bäst står emot stormarna, oavsett om de kommer från himlen eller från jordens djup. Den som har sin källare som sin borg har också en plikt att veta vad som kan hota den.

  • 3 kulturarvsobjekt
  • 2 naturreservat
  • 59 bostäder
  • 9 industribyggnader
  • 534 komplementbyggnader
  • 2 skolor
  • 5 byggnader med samhällsfunktion
  • 4 dammar

Hur kan Tyresö påverkas av skyfallet?

Fyra dammar vid Albysjön och Fatburen kan också överströmmas. Vattennivåerna riskerar att stiga över dammkrönen vid ett BHF-scenario. Detta innebär en potentiell risk för omfattande vattenskador inte bara i anslutande byggnader men också i närliggande ekosystem.

För att hantera dessa faror krävs målmedvetet arbete. Tyresö kommun sätter nu människors hälsa och ekonomisk verksamhet i centrum av deras planering. Siktet är inställt på att ingen skola eller vattenverk ska behöva avbryta sin verksamhet p.g.a. översvämning.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Tyresö garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Tyresö? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Förberedelse och Skydd: Så Kan Du Skydda Ditt hem i Tyresö

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!