ARTIKLAR

Skydda Täby från Översvämning: Förberedelse och Skydd

En droppe vatten är oskyldig i sig, men tillsammans med tusentals, kanske miljontals andra, kan den orsaka förödelse. I Täby har kartläggning av översvämningsrisker vid Östersjön och skyfall skapat en bild som är allt annat än upplyftande. Men det är en bild som inte går att förbise – för att förstå är att förbereda.

Samhällsfunktioner i riskzonen

Det är inte bara bostäder och industribyggnader som står på spel. Ett 100-årsregn skulle också kunna sätta skolor och hälsocentraler ur spel. Vid Viggbyholmsvägen skulle två skolbyggnader och en sporthall kunna översvämmas, vilket skulle ha allvarliga konsekvenser för utbildning och fritidsaktiviteter.

Vid Vallatorpsvägen ligger en hälsocentral som riskerar att översvämmas till och med upp till 70 cm vattendjup. Framkomligheten till dessa byggnader skulle starkt begränsas, vilket skulle försvåra räddning och evakuering.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Har skadan redan varit framme? 

Vi hjälper privatpersoner och företag med reparationer och föerbyggande åtgärder vid vattenskada. Om skadan redan varit framme och du behöver hjälp – så hjälper vi dig hela vägen.

Konsekvenser av 100-årsregn i Täby: Områden och Byggnader i Riskzonen

Rapporten från Länstyrelsen Stockholm visar att en beräknat högsta vattenstånd i Östersjön skulle påverka 132 olika byggnader och områden i Täby. De inkluderar två distributionsbyggnader, ett järnvägsområde med riksintresse, och 35 bostadsbyggnader.

Vid ett 100-årsregn skulle antalet påverkade byggnader i Täby skjuta i höjden till 15 086. Här skulle 73,64% vara små friliggande hus och komplementbyggnader som små skjul och bryggor. Samtidigt skulle 431 byggnader med samhällsfunktioner och 190 industribyggnader påverkas. Tunnlar för både trafik och gångvägar är också på listan över områden som skulle drabbas.

  • Distributionsbyggnader: 2
  • Järnväg med riksintresse: 1
  • Byggnader med samhällsfunktion: 431
  • Bostadsbyggnader: 35
  • Industribyggnader: 190
  • Komplementbyggnader (som små skjul, bryggor mm): 15,086


VÅRA TJÄNSTER

Våra lösningar i Täby erbjuder trygghet och effektivitet

Behöver du professionell hjälp med vattenskador i Täby? Vi erbjuder tjänster som sträcker sig från akuta insatser vid översvämningar till förebyggande åtgärder för ditt hem eller din verksamhet. Slå en signal till oss för en gratis konsultation och ta första steget mot en säker och hållbar framtidslösning, vi hjälper dig!

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Strävan framåt

För det fortsatta arbetet fokuserar kommunen på två övergripande mål: Människors hälsa och Ekonomisk verksamhet. Målen inkluderar säkerställande av att ingen distributions- eller sjukhusanläggning får minskad funktionalitet vid översvämningar och att ingen skola eller industribyggnad utsätts för långvarigt avbrott eller skada.

Det är sannerligen ett kritiskt ämne som inte får förbises. Så, innan regnet faller och vattendropparna samlas till en förödande ström, låt oss ta till vara på denna kunskap och agera, ta del av fler artiklar om Översvämning och konsekvenserna här.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Översvämningar i källare är mer än bara en olägenhet; de är ett hot mot både fastighet och hälsa. Med kraftiga skyfall och stigande vattennivåer blir källare i Haninge och andra liknande områden alltmer sårbara.

Detta skapar inte bara strukturella risker, utan kan även leda till kostsamma skador och potentiella hälsofaror.
Läs mer om översvämning i källaren här >

Orsaker till översvämning i källare

Översvämningar är resultatet av en komplex samverkan mellan klimatförändringar, lokal terräng och mänsklig påverkan på miljön. Med ökande frekvens av extremväder, som kraftiga regn och skyfall, samt dåligt dränerade urbana områden, blir risken för översvämningar allt högre.

Denna kritiska kombination skapar de förutsättningar som gör att vatten inte kan dräneras bort tillräckligt snabbt, vilket resulterar i översvämningar med potentiellt förödande konsekvenser,
ta del av mer information här >

Vattenskada i källare

Vattenskada i källaren är inte bara en olägenhet utan även ett akut problem som kräver snabb åtgärd. Utöver det omedelbara behovet att pumpa ut vatten, finns risker för mögelbildning och strukturella skador som kan ha långvariga konsekvenser.

En effektiv och omgående sanering är därför avgörande.
Läs mer här >

Förhindra översvämning i källaren

Att förhindra vattenskada i källaren är mer än bara en försiktighetsåtgärd; det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och säkerhet.

Genom att ta proaktiva steg som förbättrat dränering och vattentäta barriärer kan du minimera riskerna och skydda din källare från de kostsamma och farliga konsekvenserna av en översvämning
. Läs mer här >

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

När en översvämning inträffar är det kritiskt att snabbt vidta rätt åtgärder för att minimera skada och risk. Från omedelbar evakuering och säkring av värdefulla tillhörigheter till professionell sanering och skadekontroll, finns det flera steg som måste tas för att skydda både människor och egendom.

En snabb och koordinerad insats är avgörande för att hantera krisen effektivt.

Läs mer här > 

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!