ARTIKLAR

Skydda Täby från Översvämning: Förberedelse och Skydd

En droppe vatten är oskyldig i sig, men tillsammans med tusentals, kanske miljontals andra, kan den orsaka förödelse. I Täby har kartläggning av översvämningsrisker vid Östersjön och skyfall skapat en bild som är allt annat än upplyftande. Men det är en bild som inte går att förbise – för att förstå är att förbereda.

Konsekvenser av 100-årsregn i Täby: Områden och Byggnader i Riskzonen

Rapporten från Länstyrelsen Stockholm visar att en beräknat högsta vattenstånd i Östersjön skulle påverka 132 olika byggnader och områden i Täby. De inkluderar två distributionsbyggnader, ett järnvägsområde med riksintresse, och 35 bostadsbyggnader.

Vid ett 100-årsregn skulle antalet påverkade byggnader i Täby skjuta i höjden till 15 086. Här skulle 73,64% vara små friliggande hus och komplementbyggnader som små skjul och bryggor. Samtidigt skulle 431 byggnader med samhällsfunktioner och 190 industribyggnader påverkas. Tunnlar för både trafik och gångvägar är också på listan över områden som skulle drabbas.

  • Distributionsbyggnader: 2
  • Järnväg med riksintresse: 1
  • Byggnader med samhällsfunktion: 431
  • Bostadsbyggnader: 35
  • Industribyggnader: 190
  • Komplementbyggnader (som små skjul, bryggor mm): 15,086


översvämning täby

Samhällsfunktioner i riskzonen

Det är inte bara bostäder och industribyggnader som står på spel. Ett 100-årsregn skulle också kunna sätta skolor och hälsocentraler ur spel. Vid Viggbyholmsvägen skulle två skolbyggnader och en sporthall kunna översvämmas, vilket skulle ha allvarliga konsekvenser för utbildning och fritidsaktiviteter.

Vid Vallatorpsvägen ligger en hälsocentral som riskerar att översvämmas till och med upp till 70 cm vattendjup. Framkomligheten till dessa byggnader skulle starkt begränsas, vilket skulle försvåra räddning och evakuering.

VÅRA TJÄNSTER

Våra lösningar i Täby erbjuder trygghet och effektivitet

Behöver du professionell hjälp med vattenskador i Täby? Vi erbjuder tjänster som sträcker sig från akuta insatser vid översvämningar till förebyggande åtgärder för ditt hem eller din verksamhet. Slå en signal till oss för en gratis konsultation och ta första steget mot en säker och hållbar framtidslösning, vi hjälper dig!

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Strävan framåt

För det fortsatta arbetet fokuserar kommunen på två övergripande mål: Människors hälsa och Ekonomisk verksamhet. Målen inkluderar säkerställande av att ingen distributions- eller sjukhusanläggning får minskad funktionalitet vid översvämningar och att ingen skola eller industribyggnad utsätts för långvarigt avbrott eller skada.

Det är sannerligen ett kritiskt ämne som inte får förbises. Så, innan regnet faller och vattendropparna samlas till en förödande ström, låt oss ta till vara på denna kunskap och agera, ta del av fler artiklar om Översvämning och konsekvenserna här.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!