ARTIKLAR

När Översvämningen Sätter Sundbyberg på Prov

När molnen mörknar och skyfallet gör sin entré, står inte bara paraplyförsäljningen på högvarv. Översvämningarna knackar på dörren – eller i det här fallet, på källardörren. Det gäller att ha koll på läget.

Konsekvenser vid översvämning i Sundbyberg

Vattnet har sällan varit en demokrat. Det går dit trycket leder det. För Sundbyberg är det främst Mälaren och skyfall som pekas ut som riskfaktorer. Låt oss bryta ner siffrorna.

Om Mälaren skulle svämma över, och det beräknade högsta vattenståndet skulle nå +1,5 m, skulle endast en byggnad påverkas. Inga byggnader i området skulle beröras vid en 100-årsnivå (+1,3 m) när den nya Slussen är klar.

När det kommer till skyfall är läget betydligt mer komplicerat. Enligt en kartläggning av Länsstyrelsen skulle hela 1829 byggnader i Sundbyberg kommun drabbas av en översvämning om ett 100-årsregn inträffar.

  • Majoriteten (53,75%) är friliggande småhus eller andra mindre byggnader som små skjul och bryggor.
  • 75 av dessa byggnader är viktiga samhällsbyggnader.
  • 25 byggnader tillhör kategorin industri.

Gång- och trafiktunnlar skulle också översvämmas, vilket skulle skapa framkomlighetsproblem.

översvämning sundbyberg

Hotade områden i Sundbyberg

Industriområden mellan Enköpingsvägen och Madenvägen riskerar att översvämmas, och vattnet skulle ansamlas runt byggnaderna. Det skulle skapa framkomlighetsproblem och potentiella skador på byggnader.

Skolbyggnader

Skolan mellan Råstasjön och Lötsjön riskerar att omringas av vatten, vilket skulle påverka både framkomlighet och byggnadens skick. Även skolorna vid Vackra vägen och Kolonivägen skulle drabbas.

Mål För det Fortsatta Arbetet

Människors hälsa och ekonomisk verksamhet är de huvudområden som kommunen kommer att fokusera på i det fortsatta arbetet. Målet är att inga skolor eller industribyggnader ska drabbas av långvarigt avbrott eller större skador vid en 100-årsöversvämning.

I skymningen av dessa siffror och riskkartor, ligger en påminnelse. Det är inte bara klimatet som är i förändring, utan också vår inställning till det. Vi har verktygen för att göra något, för att säkra både vår hälsa och vårt samhälle. Nu gäller det bara att använda dem.

Källa: LänStyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Sundbyberg garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Sundbyberg? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Sundbybergs Utmaningar med översvämningar

Dyk djupare in i världen av översvämningar och dess påverkan. I denna sektion hittar du en samling artiklar som ger insikt i de olika aspekterna av översvämningar, inklusive förebyggande åtgärder, konsekvensanalys och anpassningsstrategier. Varje artikel är en källa till viktig information och kunskap för att bättre förstå och hantera de risker och utmaningar som översvämningssituationer medför

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!