ARTIKLAR

Konsekvenser för Samhällsfunktioner och Bostäder i Sollentuna vid översvämning

Följ med på en kritisk resa till Sollentunas hotkartor, där siffror inte bara är nummer, utan representerar människors liv, bostäder och samhällsfunktioner. Här går vi genom det alarmerande men behövliga landskapet av översvämningsrisker i Sollentuna.

Konsekvenser vid översvämning i Sollentuna

Förstå kraften i siffrorna. I Sollentuna riskerar inte bara bostäder och skolor att drabbas av översvämningar, utan även byggnader med livsviktig samhällsfunktion.

Ett beräknat högsta vattenstånd i Östersjön skulle påverka en byggnad med ospecificerad samhällsfunktion vid Sportvägen och ett reningsverk vid Skansvägen.

Oxundaån håller i sin famn fyra skolbyggnader, en distributionsbyggnad och sex kulturarvsobjekt som riskerar att dränkas vid beräknat högsta flöde.

Majoriteten av de 9066 byggnader som skulle påverkas av ett 100-årsregn i Sollentuna kommun är friliggande småhus. Även trafik- och gångtunnlar skulle riskera att översvämmas.

översvämning sollentuna

Så påverkas Sollentuna av skyfall

Vitala samhällsfunktioner som en polisstation och en brandstation är inte skonade. De skulle påverkas av ett 100-årsregn, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser för samhällssäkerheten.

Vi har svåra siffror framför oss. Inte som tomma symboler, utan som mätare av vår sårbarhet. Det är hög tid för alla parter att samarbeta i att bygga en mer hållbar och robust infrastruktur.

  • Östersjön: 1 naturreservat, 2 byggnader med samhällsfunktion.
  • Oxundaån: 4 skolbyggnader, 1 distributionsbyggnad, 11 byggnader med samhällsfunktion, 368 bostäder, 16 industribyggnader.
  • Skyfall: 9066 byggnader, varav 169 med samhällsfunktion och 98 industribyggnader.

Källa: LänStyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Sollentuna garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Sollentuna? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Förberedelser för översvämning i Sollentuna

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!