ARTIKLAR

Allt du behöver veta om översvämning i Österåker

Att en översvämning är förödande är inget nytt. Vad många kanske inte vet är att riskerna är kartlagda med en förbluffande precision. I Österåker är skolor, miljöfarliga verksamheter, kulturarvsobjekt, och inte minst ditt eget hem potentiella måltavlor. Ignorera inte; lär dig i stället hur du kan agera.

Konsekvenser vid översvämning i Österåker

Ett beräknat högsta vattenstånd (BHV) vid Östersjön kommer att påverka:

 • 3 Skolor
 • 1 Miljöfarlig verksamhet
 • 13 Kulturarvsobjekt
 • 1 Natura 2000-område
 • 3 Naturreservat
 • 3 Kulturarvsområden
 • 2 Vattenskyddsområden
 • 1 Område för dricksvatten
 • 13 Byggnader med samhällsfunktion
 • 284 Bostadsbyggnader
 • 14 Industribyggnader
 • 1650 Komplementbyggnader

I det fortsatta arbetet har Österåkers kommun mål att skydda människors hälsa, miljön och ekonomisk verksamhet. Det inkluderar att inga skolor ska utsättas för långvarigt avbrott i verksamheten och att inga miljöfarliga verksamheter ska påverkas av en översvämning. Samma gäller för byggnader med samhällsfunktion och industribyggnader.

I en tid där klimatförändringar blir allt mer påtagliga, känns det inte bara som en plikt utan som ett måste att förstå och agera mot de risker som översvämningar utgör. Att vara oförberedd är inte längre ett alternativ. Vi står alla inför valet att antingen förbli oinformerade eller att utrusta oss med kunskap och medel för att skydda det som kan räddas.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Österåker garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Österåker? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Lär dig mer om översvämning för ditt hem i Österåker

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!