ARTIKLAR

Allt du behöver veta om översvämning i Nacka

När regnet smattrar mot fönstret och vattenytan i sjön stiger, är det inte bara naturen som mättas. Det är då, i det tysta, som källare och byggnader i Nacka också riskerar att översvämmas. Är det verkligen så allvarligt, kan man fråga sig? En titt på LänStyrelsens rapport avslöjar sanningen i kyliga siffror och hotkartor. Det är dags att granska översvämningssituationen i Nacka och dess inverkan på kritiska infrastrukturer och bostäder.

Översvämningsrisker i Nackas Byggnader

LänStyrelsens rapport från 2021 skildrar det allt annat än rosenröda läget. Enligt rapporten riskerar ett flertal byggnader och områden att översvämmas i Nacka. Vid ett beräknat högsta vattenstånd (BHV) i Östersjön skulle inte mindre än fyra skolor, två distributionsbyggnader, och 26 kulturarvsobjekt påverkas. Samma kartering visar att vid ett 100-årsregn skulle hela 15 504 byggnader i Nacka påverkas. Det är siffror som tvingar även den mest optimistiska bland oss att fundera.

Översvämning nacka

Några siffror du inte kan ignorera

Lösningar och åtgärder skissas upp i rapporten och dessa omfattar allt från dräneringslösningar till komplexa vattenhanteringssystem. Men det är inte bara kommunens eller statens ansvar. Även fastighetsägare behöver vidta åtgärder. Vår gemensamma säkerhet och framtid hänger på att vi alla gör vår del.

När regnet slutar falla och solen bryter fram, skulle det vara frestande att andas ut och förtränga det hela. Men att göra det skulle vara att blunda för det oundvikliga. För även om solen skiner idag, så har vi ingen garanti för morgondagen.

För att göra informationen mer lättillgänglig, låt oss sammanfatta:

 • Vid ett 100-årsregn: 15 504 byggnader påverkas
 • Majoriteten (81,99%) är friliggande småhus eller komplementbyggnader (små skjul, bryggor mm).
 • 275 byggnader med samhällsfunktion.
 • 287 industribyggnader.
 • Vid BHV i Östersjön:
 • 4 skolor
 • 2 distributionsbyggnader
 • 26 kulturarvsobjekt
 • 1 Natura 2000-område
 • 3 naturreservat
 • 3 kulturarvsområden
 • 15 byggnader med samhällsfunktion
 • 120 bostäder
 • 13 industribyggnader
 • 1053 komplementbyggnader

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Nacka garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Nacka? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Förberedelse för din byggnad i Nacka

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!