ARTIKLAR

Översvämningshot på Lidingö

Så kan vi prata om Lidingö – en ö som nästan verkar bortglömd i sin närhet till Stockholm, men som i sin egen tystnad ropar om de osynliga faror som lurar i dess vatten. Vatten, som ger liv men också har potential att förstöra.

En källare är mer än en förvaringsplats; det är en integrerad del av våra hem och ofta en plats där tekniska installationer och nödvändiga funktioner gömmer sig. Hur beredd är Lidingö på det oundvikliga? Får vi tro Länstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32, inte alls tillräckligt.

Kritiska Samhällsfunktioner i Farozonen

I händelse av ett 100-årsregn, skulle 5448 byggnader påverkas. Majoriteten av dessa är friliggande småhus eller komplementbyggnader som skjul och bryggor. För dig som bor på Lidingö, detta är inte en trivial siffra.

  • Master: 3
  • Distributionsbyggnader: 9
  • Miljöfarliga verksamheter: 1
  • Förorenade områden: 2
  • Kulturarvsobjekt: 9
  • Naturreservat: 2
  • Byggnader med samhällsfunktion: 19
  • Bostäder: 113
  • Industribyggnader: 28
  • Komplementbyggnader: 452

Hur kan Lidingö påverkas av skyfallet?

Kritiska byggnader och samhällsfunktioner
Kommunhus, sjukhusbyggnader, brandstationer och skolbyggnader; dessa är inte bara byggnader, de är hörnstenar i en fungerande civilisation. Och de är hotade.

Ängsholmen: En distributör och förorenad mark
Beroende på vattenståndet i Östersjön, kan Ängsholmen bli drabbad, vilket skulle innebära fara för samhällskritiska funktioner och förödande effekter på förorenade områden.

Sjukhus vid Högsätravägen: Vatten upp till 1m
Ett 100-årsregn skulle innebära stora skador på sjukhusbyggnader och potentiellt kritiska konsekvenser för hälsovården.

Brandstation vid Vasavägen: Farlig lågpunkt
Parkeringsplatsen runt byggnaderna skulle fyllas med vatten, vilket skulle försvåra brandkårens arbete i händelse av en nödsituation.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Lidingö garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador på Lidingö? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

De osynliga hotet med översvämning på Lidingö

På Lidingö, liksom i andra delar av Sverige, är faran både närvarande och osynlig, som en dunkel undertext till den pittoreska ytan. För dem som förstår dess fulla omfattning är det inget annat än ett spöke som väntar på att visa sitt rätta ansikte. Det är dags för Lidingö, och för oss alla, att ta detta hot på allvar. Att förstå, att förbereda, och att agera. För det är inte en fråga om ”om” utan ”när”.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Översvämningar i källare är mer än bara en olägenhet; de är ett hot mot både fastighet och hälsa. Med kraftiga skyfall och stigande vattennivåer blir källare i Haninge och andra liknande områden alltmer sårbara.

Detta skapar inte bara strukturella risker, utan kan även leda till kostsamma skador och potentiella hälsofaror.
Läs mer om översvämning i källaren här >

Orsaker till översvämning i källare

Översvämningar är resultatet av en komplex samverkan mellan klimatförändringar, lokal terräng och mänsklig påverkan på miljön. Med ökande frekvens av extremväder, som kraftiga regn och skyfall, samt dåligt dränerade urbana områden, blir risken för översvämningar allt högre.

Denna kritiska kombination skapar de förutsättningar som gör att vatten inte kan dräneras bort tillräckligt snabbt, vilket resulterar i översvämningar med potentiellt förödande konsekvenser,
ta del av mer information här >

Vattenskada i källare

Vattenskada i källaren är inte bara en olägenhet utan även ett akut problem som kräver snabb åtgärd. Utöver det omedelbara behovet att pumpa ut vatten, finns risker för mögelbildning och strukturella skador som kan ha långvariga konsekvenser.

En effektiv och omgående sanering är därför avgörande.
Läs mer här >

Förhindra översvämning i källaren

Att förhindra vattenskada i källaren är mer än bara en försiktighetsåtgärd; det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och säkerhet.

Genom att ta proaktiva steg som förbättrat dränering och vattentäta barriärer kan du minimera riskerna och skydda din källare från de kostsamma och farliga konsekvenserna av en översvämning
. Läs mer här >

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

När en översvämning inträffar är det kritiskt att snabbt vidta rätt åtgärder för att minimera skada och risk. Från omedelbar evakuering och säkring av värdefulla tillhörigheter till professionell sanering och skadekontroll, finns det flera steg som måste tas för att skydda både människor och egendom.

En snabb och koordinerad insats är avgörande för att hantera krisen effektivt.

Läs mer här > 

mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
Ulf Heinke
Ulf Heinke
2023-12-19
Bra genomförd projekt vid byte av bänkskiva och kakel på ök tid och kostnad.
Nora Roos
Nora Roos
2023-11-18
Otroligt professionella och trevliga. Det blev precis som vi ville ha det. Kunde inte blivit nöjdare 🤩🤩🤩

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!