ARTIKLAR

Översvämningshot på Lidingö

Så kan vi prata om Lidingö – en ö som nästan verkar bortglömd i sin närhet till Stockholm, men som i sin egen tystnad ropar om de osynliga faror som lurar i dess vatten. Vatten, som ger liv men också har potential att förstöra.

En källare är mer än en förvaringsplats; det är en integrerad del av våra hem och ofta en plats där tekniska installationer och nödvändiga funktioner gömmer sig. Hur beredd är Lidingö på det oundvikliga? Får vi tro Länstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32, inte alls tillräckligt.

Kritiska Samhällsfunktioner i Farozonen

I händelse av ett 100-årsregn, skulle 5448 byggnader påverkas. Majoriteten av dessa är friliggande småhus eller komplementbyggnader som skjul och bryggor. För dig som bor på Lidingö, detta är inte en trivial siffra.

  • Master: 3
  • Distributionsbyggnader: 9
  • Miljöfarliga verksamheter: 1
  • Förorenade områden: 2
  • Kulturarvsobjekt: 9
  • Naturreservat: 2
  • Byggnader med samhällsfunktion: 19
  • Bostäder: 113
  • Industribyggnader: 28
  • Komplementbyggnader: 452
lidingö översvämning

Hur kan Lidingö påverkas av skyfallet?

Kritiska byggnader och samhällsfunktioner
Kommunhus, sjukhusbyggnader, brandstationer och skolbyggnader; dessa är inte bara byggnader, de är hörnstenar i en fungerande civilisation. Och de är hotade.

Ängsholmen: En distributör och förorenad mark
Beroende på vattenståndet i Östersjön, kan Ängsholmen bli drabbad, vilket skulle innebära fara för samhällskritiska funktioner och förödande effekter på förorenade områden.

Sjukhus vid Högsätravägen: Vatten upp till 1m
Ett 100-årsregn skulle innebära stora skador på sjukhusbyggnader och potentiellt kritiska konsekvenser för hälsovården.

Brandstation vid Vasavägen: Farlig lågpunkt
Parkeringsplatsen runt byggnaderna skulle fyllas med vatten, vilket skulle försvåra brandkårens arbete i händelse av en nödsituation.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Lidingö garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador på Lidingö? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

De osynliga hotet med översvämning på Lidingö

På Lidingö, liksom i andra delar av Sverige, är faran både närvarande och osynlig, som en dunkel undertext till den pittoreska ytan. För dem som förstår dess fulla omfattning är det inget annat än ett spöke som väntar på att visa sitt rätta ansikte. Det är dags för Lidingö, och för oss alla, att ta detta hot på allvar. Att förstå, att förbereda, och att agera. För det är inte en fråga om ”om” utan ”när”.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!