ARTIKLAR

När Skyn Öppnar Sig: Översvämningsrisker i Danderyd

En känsla av oro har lagt sig över Danderyd. Rapporter och kalkyler om möjliga översvämningshot från Östersjön och skyfall har på allvar börjat väga in i planering och utveckling av kommunen.

Tusentals Bostäder och Viktiga Samhällsfunktioner i Danderyd i Farozone

Hus och Hem
Översvämning i Östersjön kan påverka 41 bostäder i Danderyd, inte att förglömma 153 komplementbyggnader som skjul och bryggor. Vid ett 100-årsregn kommer antalet drabbade byggnader att skjuta i höjden till 5779, varav majoriteten är småhus eller komplementbyggnader.

Samhällsfunktioner och Industri
Danderyds sjukhus och flera skolor och kulturbyggnader skulle kunna hamna under vatten. Sex industribyggnader skulle också påverkas vid ett översvämningsfall.

danderyd översvämning

Danderyd omgivet av Östersjön.

Kulturarv och Tunnlar i Fara

Kulturell Förlust
Sex kulturarvsobjekt och ett naturreservat skulle också kunna drabbas av Östersjöns vattenmassor. Skyfallet sparar inte heller kulturarvet; flera kulturbyggnader vid Auravägen skulle kunna svämmas över.

Gator och Tunnlar
Vid ett 100-årsregn skulle flera väg- och gångtunnlar i Danderyd övervämmas, vilket skulle kunna leda till omfattande trafikproblem.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Danderyd garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Danderyd? Vi erbjuder allt från snabb respons vid översvämningar till förebyggande lösningar för ditt hem. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och börja din resa mot en säkrare och mer hållbar fastighet. Vi står redo att assistera dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Danderyds förberedelser inför naturens oväntade utmaningar

Kommunen har identifierat några nyckelområden som måste prioriteras: Människors hälsa, kulturarv, och ekonomisk verksamhet. Målen spänner från att skydda sjukhus och skolor till att bevara kulturarv och stödja industri och ekonomi.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!