ARTIKLAR

Skydda ditt hem i Botkyrka från framtidens översvämningar

Mörka moln tornar upp sig över Botkyrka, och med dem kommer en oro som känns påtaglig även utanför väderprognoserna. Frågan är inte längre ”om” utan ”när” och ”hur mycket” vatten som kommer att stiga. Rapporterna talar sitt tydliga språk: översvämningens fotavtryck kommer inte att vara snällt.

En kartläggning av risk och verkligheten i Botkyrka

Enligt LänStyrelsens rapport för 2021 påverkas en lång lista av byggnader och områden i Botkyrka vid ett högt vattenstånd i Mälaren eller ett 100-årsregn.

Bland dessa finns sex kulturarvsobjekt, ett naturreservat, ett vattenskyddsområde, och flera industribyggnader. Men det mest oroande är kanske de 11 056 byggnader som står i riskzonen vid ett 100-årsregn.

Majoriteten är friliggande småhus, med 278 byggnader med samhällsfunktion och 239 industribyggnader som också står i skottlinjen.

Summering av påverkade fastigheter

  • 11 056 byggnader totalt i riskzon vid 100-årsregn
  • Majoriteten är friliggande småhus
  • 278 byggnader med samhällsfunktion
  • 239 industribyggnader
  • Diverse kulturarvsobjekt, naturreservat och vattenskyddsområden

Källa: Länstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

översvämning-botkyrka

Behovet av proaktivt skydd mot översvämnignar i Botkyrka

Det sägs att ”förebyggande är bättre än bot”, men här behövs båda. Vi har exempel som Botkyrka brandstation och Norsborgs vattenverk, vars översvämningsrisk kan resultera i signifikanta samhällsproblem. Även vårdcentraler och industrianläggningar riskerar att förlora sin funktionalitet.

Om ditt hem hamnar i riskzonen, blir du tvungen att agera. Det är inget val, det är en nödvändighet. Kanske innebär det att investera i bättre dränering, kanske handlar det om att se över källarutrymmet med kritiska ögon. Men det måste göras, annars riskerar du att tappa inte bara pengar utan även ditt hem.

Tiden är inte längre en allierad i kampen mot översvämningar. Botkyrka visar med all tydlighet att det inte bara är natursköna sjöar och ängar som står på spel, utan också människors liv och samhällets puls. Det är dags att agera, innan regnet tar över rodret och styr oss in i ett kaos vi inte kan vända.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Botkyrka garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Botkyrka? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Strävan framåt

Det är en kollektiv utmaning som kräver kollektiv handling. Kommunen arbetar med att uppfylla mål för att skydda både människors hälsa och ekonomisk verksamhet. Målen inkluderar att ingen infrastruktur med riksintresse ska behöva stängas under en längre period och att byggnader med samhällsfunktion ska skyddas effektivt.

Ett svep av vinden, ett fall av regn och en stad i spänning. Botkyrka står vid en korsväg, där samhället måste förbereda och rusta för framtida utmaningar.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Åtgärder när det svämmat över!

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!