ARTIKLAR

Skydda ditt hem i Botkyrka från framtidens översvämningar

Mörka moln tornar upp sig över Botkyrka, och med dem kommer en oro som känns påtaglig även utanför väderprognoserna. Frågan är inte längre ”om” utan ”när” och ”hur mycket” vatten som kommer att stiga. Rapporterna talar sitt tydliga språk: översvämningens fotavtryck kommer inte att vara snällt.

En kartläggning av risk och verkligheten i Botkyrka

Enligt LänStyrelsens rapport för 2021 påverkas en lång lista av byggnader och områden i Botkyrka vid ett högt vattenstånd i Mälaren eller ett 100-årsregn.

Bland dessa finns sex kulturarvsobjekt, ett naturreservat, ett vattenskyddsområde, och flera industribyggnader. Men det mest oroande är kanske de 11 056 byggnader som står i riskzonen vid ett 100-årsregn.

Majoriteten är friliggande småhus, med 278 byggnader med samhällsfunktion och 239 industribyggnader som också står i skottlinjen.

Summering av påverkade fastigheter

  • 11 056 byggnader totalt i riskzon vid 100-årsregn
  • Majoriteten är friliggande småhus
  • 278 byggnader med samhällsfunktion
  • 239 industribyggnader
  • Diverse kulturarvsobjekt, naturreservat och vattenskyddsområden

Källa: Länstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Behovet av proaktivt skydd mot översvämnignar i Botkyrka

Det sägs att ”förebyggande är bättre än bot”, men här behövs båda. Vi har exempel som Botkyrka brandstation och Norsborgs vattenverk, vars översvämningsrisk kan resultera i signifikanta samhällsproblem. Även vårdcentraler och industrianläggningar riskerar att förlora sin funktionalitet.

Om ditt hem hamnar i riskzonen, blir du tvungen att agera. Det är inget val, det är en nödvändighet. Kanske innebär det att investera i bättre dränering, kanske handlar det om att se över källarutrymmet med kritiska ögon. Men det måste göras, annars riskerar du att tappa inte bara pengar utan även ditt hem.

Tiden är inte längre en allierad i kampen mot översvämningar. Botkyrka visar med all tydlighet att det inte bara är natursköna sjöar och ängar som står på spel, utan också människors liv och samhällets puls. Det är dags att agera, innan regnet tar över rodret och styr oss in i ett kaos vi inte kan vända.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Botkyrka garanterar en säker och effektiv lösning

Letar du efter en expert på vattenskador i Botkyrka? Vi hanterar allt från akuta översvämningar till proaktiva lösningar för din fastighet. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation och ta det första steget mot en trygg och hållbar lösning. Vi är här för att hjälpa dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Strävan framåt

Det är en kollektiv utmaning som kräver kollektiv handling. Kommunen arbetar med att uppfylla mål för att skydda både människors hälsa och ekonomisk verksamhet. Målen inkluderar att ingen infrastruktur med riksintresse ska behöva stängas under en längre period och att byggnader med samhällsfunktion ska skyddas effektivt.

Ett svep av vinden, ett fall av regn och en stad i spänning. Botkyrka står vid en korsväg, där samhället måste förbereda och rusta för framtida utmaningar.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Översvämningar i källare är mer än bara en olägenhet; de är ett hot mot både fastighet och hälsa. Med kraftiga skyfall och stigande vattennivåer blir källare i Haninge och andra liknande områden alltmer sårbara.

Detta skapar inte bara strukturella risker, utan kan även leda till kostsamma skador och potentiella hälsofaror.
Läs mer om översvämning i källaren här >

Orsaker till översvämning i källare

Översvämningar är resultatet av en komplex samverkan mellan klimatförändringar, lokal terräng och mänsklig påverkan på miljön. Med ökande frekvens av extremväder, som kraftiga regn och skyfall, samt dåligt dränerade urbana områden, blir risken för översvämningar allt högre.

Denna kritiska kombination skapar de förutsättningar som gör att vatten inte kan dräneras bort tillräckligt snabbt, vilket resulterar i översvämningar med potentiellt förödande konsekvenser,
ta del av mer information här >

Vattenskada i källare

Vattenskada i källaren är inte bara en olägenhet utan även ett akut problem som kräver snabb åtgärd. Utöver det omedelbara behovet att pumpa ut vatten, finns risker för mögelbildning och strukturella skador som kan ha långvariga konsekvenser.

En effektiv och omgående sanering är därför avgörande.
Läs mer här >

Förhindra översvämning i källaren

Att förhindra vattenskada i källaren är mer än bara en försiktighetsåtgärd; det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och säkerhet.

Genom att ta proaktiva steg som förbättrat dränering och vattentäta barriärer kan du minimera riskerna och skydda din källare från de kostsamma och farliga konsekvenserna av en översvämning
. Läs mer här >

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Åtgärder när det svämmat över!

När en översvämning inträffar är det kritiskt att snabbt vidta rätt åtgärder för att minimera skada och risk. Från omedelbar evakuering och säkring av värdefulla tillhörigheter till professionell sanering och skadekontroll, finns det flera steg som måste tas för att skydda både människor och egendom.

En snabb och koordinerad insats är avgörande för att hantera krisen effektivt.

Läs mer här > 

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!