ARTIKLAR

Sanering och torkning av vattenskador och fuktskador

– med Niklas Olsson

När olyckan är framme och vatten- eller fuktskador uppstår, är det av yttersta vikt att snabbt agera för att minimera skadorna och förhindra långsiktiga problem som mögelpåväxt. Vår expert, Niklas Olsson, en erfaren snickare och projektledare, delar insikter om vikten av och metoderna för effektiv sanering och torkning.

Vikten av Snabb Åtgärd

Sanering och torkning är kritiska steg i att hantera vatten- och fuktskador i såväl bostäder som kommersiella fastigheter. Snabb och korrekt åtgärd är avgörande för att förhindra mögelpåväxt, vilket kan leda till hälsoproblem och ytterligare skador på fastigheten.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VÅRA TJÄNSTER

Trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkada och vattenskada, vi tar hand om allt från besiktning och kalkyler till samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare
ARTIKEL

Metoder för Sanering och Torkning

Vid akuta läckage, såsom de från vattenledningar, är ofta avfuktning en tillräcklig åtgärd. I situationer där läckaget varit pågående och mögel har uppkommit krävs även en grundlig sanering. Översvämningar orsakade av exempelvis avloppsstopp kräver sanering på grund av bakteriell förorening och risk för dålig lukt.

Valet av Metod

Valet av sanerings- och torkningsmetod påverkas av flera faktorer, inklusive skadans omfattning, det drabbade materialet och klimatförhållanden. För områden med organiska material, som parkettgolv, krävs ofta att detta tas upp för att möjliggöra effektiv avfuktning av underliggande konstruktioner.

Saneringsprocessens Steg

En noggrann saneringsprocess innefattar fastställande av skadans omfattning, intäckning av skadeområdet för att förhindra spridning under rivning, och behandling av ett större område än vad som synligen är skadat för att garantera att inget missas.

Teknologier och Utrustning

Avfuktare spelar en central roll i torkprocessen genom att avsevärt förkorta torktiden och minska behovet av att byta ut skadade delar. Avfuktning kan även hjälpa till att rädda material som annars skulle behöva rivas ut.

Förebyggande av Mögel och Långsiktiga Skador

Korrekt avfuktning säkerställer att material återfår en fuktnivå där mögel inte kan växa, medan sanering tar död på befintliga mögelsporer och förhindrar framtida problem.

Utmaningar och Lösningar

Korrekt intäckning av det skadade området och effektiv placering av avfuktare är avgörande. Samarbete med försäkringsbolag är också essentiellt för att säkerställa förståelse för åtgärdernas betydelse och för att täcka kostnader.

Framgångsrika Fall

Noggrann torkning och sanering har lett till betydande besparingar i både tid och kostnader. Exempelvis kan torkning av bärande konstruktioner eliminera behovet av omfattande och dyra reparationsarbeten.

I slutändan är snabb, noggrann och professionellt utförd sanering och torkning fundamentala för att hantera vatten- och fuktskador effektivt. Genom att följa dessa expertrekommendationer kan fastighetsägare minimera skadorna och säkerställa en snabb återställning till normala förhållanden.

ARTIKLAR

Begär en offert

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!