ARTIKLAR

Reparation och återställning vid hantering av Vatten- och Fuktskador

– med Niklas Olsson

I vår strävan att ge läsare verktyg och kunskap för att tackla byggrelaterade utmaningar har vi vänt oss till en riktig expert på området. Niklas Olsson, snickare och projektledare på Norlin Olsson AB, delar med sig av sin gedigna erfarenhet kring reparation och återställning av vatten- och fuktskador.

Inledande Åtgärder och Kommunikation

För Niklas och hans team börjar varje projekt med tydlig kommunikation. ”Det är avgörande att alla inblandade parter är informerade om åtgärdsprocessen och hur de påverkas,” förklarar Niklas. Denna initiala kommunikation lägger grunden för ett framgångsrikt projekt.

Vanliga skadetyper och påverkan

Vatten- och fuktskador är inte bara synliga genom missfärgningar och svällning i organiska material, de kan också medföra avvikande lukter. Dessa tecken på skador kan ha långtgående konsekvenser för en byggnads struktur och material om det inte tas hand om.

Val av metoder och material

Att välja rätt strategi för reparation är avgörande. ”Det handlar om att väga delreparationer mot mer omfattande åtgärder ur ett långsiktigt perspektiv,” säger Niklas. Varje skadesituation kräver en unik lösning.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
ARTIKEL

Anpassade strategier vid återställning av vattenskada

Strategierna för reparation och återställning skiljer sig åt beroende på skadans omfattning och typen av fastighet. Men, poängterar Niklas, grundprincipen förblir densamma, oavsett skadans storlek.

För att effektivt bedömma skadeomfattningen och överarbeta så begränsas rivnings-arbete och löpande så utförs fuktmätningar. ”Detta säkerställer att vi ser omfattningen på skadan och river så mycket vi behöver och inte mer,” förklarar han.

Hantering av mögel och mikrobiell tillväxt

När man hittar mögel och mikrobiell tillväxt krävs sanering. ”Vi använder både mekaniska och kemiska metoder för sanering,” säger Niklas, vilket understryker vikten av en alternativ angreppsplan.

Utmaningar och lösningar

Kommunikation står återigen i centrum när det gäller utmaningarna i reparationsprocessen. Att hålla alla parter informerade och projektet i rörelse är kritiskt. ”Det handlar om att bibehålla momentum,” förklarar Niklas.

Samarbete med försäkringsbolag

När det gäller samarbetet med försäkringsbolag betonar Niklas vikten av tydlig kommunikation. ”Att ha en klar åtgärdsplan och en tydlig prisbild är nyckeln till ett framgångsrikt samarbete,” säger han.

Framgångsrika Projekt

Niklas delar en framgångshistoria från Haninge, där ett effektivt grepp om processen och snabb åtgärd ledde till minimal väntetid mellan rivning och färdigställande. Denna typ av effektivitet är vad Norlin Olsson AB strävar efter i alla projekt.

Genom att dela med sig av sin expertis erbjuder Niklas Olsson insikter som inte bara belyser komplexiteten i att hantera vatten- och fuktskador men också vikten av genomtänkta och väl kommunicerade reparationsprocesser. Hans råd ger värdefull vägledning för alla som står inför utmaningen att återställa en fastighet efter skador.

VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkador och vattenskador, vi tar hand om allt från besiktning, kalkyler, reparation och återställning.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare
ARTIKLAR

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!