ARTIKLAR

Effektiva Åtgärder mot Vatten- och Fuktskador

– med Niklas Olsson

I den ständiga kampen mot vatten- och fuktskador står Niklas Olsson, en erfaren snickare och projektledare, som en källa av kunskap och expertis. I en exklusiv intervju delar han med sig av sin insikt om de vanligaste orsakerna till dessa skador, förebyggande åtgärder, och de mest effektiva metoderna för att hantera dem när olyckan är framme.

De vanligaste bovarna och hur man står emot dem

”Orsakerna till vatten- och fuktskador är ofta kopplade till läckage från vattenanslutna installationer såsom diskmaskiner, kylar och frysar,” förklarar Niklas. Han betonar vikten av förebyggande åtgärder så som regelbundna kontroller av dessa installationer gärna i samband med städning samt användning av plastskydd under dem.

För att ytterligare minska risken för vattenskador och fuktproblem, understryker han betydelsen av korrekt applicering av tätskikt i våtutrymmen och att installationer bör utföras av behöriga hantverkare. ”Detta kan verka som grundläggande åtgärder, men det är förvånande hur ofta de försummas,” tillägger han.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
ARTIKEL

Vikten av regelbunden inspektion och underhåll 

Niklas poängterar att regelbunden inspektion och underhåll av fastigheter är avgörande för att tidigt upptäcka och åtgärda potentiella problem. ”Att upptäcka problemen tidigt kan ofta förhindra skador helt,” säger han.

Att ta itu med skadan – och göra det rätt

När skadan väl är ett faktum, är det viktigt att snabbt fastställa skadeorsaken och omfattningen av skadan. ”Man bör alltid åtgärda skadeorsaken först,” förklarar Niklas. Han beskriver hur en kombination av avfuktning och sanering används för att rädda vad som räddas kan och hur viktigt det är att allting är torrt och sanerat innan återställningsarbete utförs för att förhindra framtida problem som mögelbildning och strukturella skador.

Försäkringsbolagens åtgärder vid vattenskador

Samarbetet med försäkringsbolag framhålls som en nyckelfaktor i att påskynda återhämtningsprocessen av din skada , det finns  olika saker du som försäkringstagare kan göra för att skynda på försäkringsärendet, exempel ett tydligt underlag om skadeorsak och skadeo-omfattning vid start av ärendet kan föra processen framåt med snabbare beslutsfattande.

Framgångsberättelser om snabba åtgärder vid vattenskadans start som inspirerar

Niklas delar avslutningsvis en framgångsberättelse där snabb hantering av en stor vattenskada minimerade skadorna och resulterade i betydande kostnadsbesparingar och renoveringsbehov. ”Snabbhet och korrekt hantering kan göra all skillnad,” avslutar han.

Genom Niklas Olssons ögon ser vi betydelsen av proaktivitet, expertis och samarbete i hanteringen av vatten- och fuktskador. Hans erfarenheter och råd tjänar som värdefulla lärdomar för alla fastighetsägare och entreprenörer som står inför dessa utmaningar.

VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med åtgärder för vattenskador, vi tar hand om allt från besiktning och kalkyler till samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare
ARTIKLAR

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Kontakta oss nu för en gratis konsultation och åtgärda ditt vattenskadade kök.