ARTIKLAR

Akut Åtgärd vid Upptäckt av Vatten- och Fuktskador

– med Niklas Olsson

När katastrofen slår till i form av vatten- och fuktskador i en byggnad, är tiden en kritisk faktor. För att få insikt i hur man bäst hanterar denna typ av situationer har vi talat med Niklas Olsson, en erfaren snickare och projektledare hos Norlin Olsson AB, som delar med sig av sin expertis och erfarenheter.

Vikten av Snabba Åtgärder

Enligt Niklas är det av yttersta vikt att snabbt vidta åtgärder när vatten- och fuktskador upptäcks. ”Det kan vara avgörande för att begränsa skadeomfattningen,” förklarar han. Han betonar att snabba åtgärder inte bara minskar den omedelbara skadan utan också förhindrar långsiktiga problem som mögelbildning och strukturella skador.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
ARTIKEL

Steg för Akuta Åtgärder vid vattenskada

För att hantera dessa skador effektivt rekommenderar Niklas en strategi som inkluderar att omedelbart identifiera och åtgärda skadeorsaken. Ofta vid akuta vattenläckage så är det ett rör som sprungit läck – då behöver man hitta vattenavstämningen så fort som möjligt och stänga av tillflödet med vatten. Har man behövt stänga av vatten till ett rör behöver man sedan få ut en rörmockare som lagar röret, så att vattnet kan användas som det ska under tiden då övriga utrymmen repareras.

  • Hitta & stoppa läckaget så fort som möjligt!
  • Fota upp skadade områden
  • Torka upp vattnet efter bästa förmåga
  • Kontakta ditt försäkringsbolag och starta ett ärende
  • Välj en byggentreprenör du har förtroende för som hjälper dig från besiktning till återställning.

Vanliga Misstag vid vattenskador

Niklas påpekar att ett vanligt misstag bland fastighetsägare är brist på kunskap kring förebyggande åtgärder, vilket kan leda till betydligt dyrare åtgärder när skadan är framme. Detta understryker vikten av att utbilda sig själv om riskerna och korrekta åtgärder vid vatten- och fuktskador. Andra misstag vid akuta läckage är att man är rädd för att stänga av huvudledning för vatten om det är ett flertal fastigheter som blir påverkade av att vattnet stängs av. Stäng av tillflödet med vattnet så fort som möjligt – mängden vatten avgör hur stor och dyr skadan blir. När du stängt av vattnet var sedan snabb med att kontakta en rörmockare och sedan att få ut information till boende.

Fördelarna med Professionell Hjälp

Samarbete med professionella entreprenörer och försäkringsbolag kan avsevärt påskynda och förenkla processen för att hantera vatten- och fuktskador. Niklas förklarar att dessa parter ofta har etablerade rutiner och erfarenhet som bidrar till effektiv skadehantering och kan hålla nere de totala kostnaderna.

Effektiva metoder för minimering av skada

För att effektivt rädda drabbade områden understryker Niklas vikten av att fastställa skadeomfattningen, utföra nödvändigt rivningsarbete samt att använda avfuktare och vid behov genomföra sanering. Dessa metoder är avgörande för att snabbt förhindra ytterligare skador.

Ett Framgångsexempel

Niklas delar med sig av en framgångshistoria där förståelse och kunskap om vattenskador begränsade skadan till ett minimum.
Tack vare erfarenhet och kunskap kunde man omgående begränsa vart läckaget kom ifrån, inspektionsriva, lokalisera och åtgärda en läckande koppling.
Detta exempel illustrerar vikten av snabbhet och rätt åtgärder för att minimera skador och störningar.

Genom denna intervju med Niklas Olsson får vi värdefulla insikter om hur man effektivt hanterar vatten- och fuktskador, understryker vikten av snabba åtgärder, och vikten av att samarbeta med experter för att säkerställa en framgångsrik hantering av dessa potentiellt förödande situationer.

VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkador och vattenskador, vi tar hand om allt från besiktning, kalkyler till reparatation och återställningen av ditt hem.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare
ARTIKLAR

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!