ARTIKLAR

Skydda Huddinge från Tyresåns Översvämningshot!

Naturens vatten har ingen agenda, men när den frigörs är det vår uppgift att stå redo. I Huddinge, är det Tyresåns böljande strömmar som kallar på vår uppmärksamhet.

Vad är i farozonen – en närmare titt på riskerna i Huddinge

Här är det ingen liten siffra vi pratar om. Beräkningar visar att en översvämning i Tyresån kan drabba inte mindre än 52 bostäder, tre distributionsbyggnader, en industribyggnad, och 185 komplementbyggnader. Dessutom finns det en väg med riksintresse och fyra byggnader med samhällsfunktion som kan tänkas stå under vatten.

  • Bostäder: 52 st
  • Distributionsbyggnader: 3 st
  • Industribyggnad: 1 st
  • Komplementbyggnader: 185 st
  • Väg med riksintresse: 1 st
  • Byggnader med samhällsfunktion: 4 st
tyresån-översvämning

Hur kan Huddinge påverkas av skyfallet?

Samhällsfunktioner och Industrier
Bland exempel på hotade områden finns en byggnad vid Stortorpsvägen som är vital för Stortorpskliniken. En industribyggnad vid Ågestagården är också i farozonen, klassad som ospecificerad industriverksamhet.

Distributionsbyggnader och Vägar
Både Bonäsvägen och Balingholms gård huserar distributionsbyggnader som kan bli svårt drabbade. En översvämning kan även nå en viktig bro vid Stensätra, vilken har en höjd av endast 1,3 m över medelhögvattenytan.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Huddinge erbjuder pålitliga och effektiva lösningar

Söker du specialister inom vattenskador i Huddinge? Vi tar hand om allt, från brådskande översvämningar till förebyggande åtgärder för dina fastigheter. Slå en signal till oss redan idag för en kostnadsfri rådgivning och ta steget mot en säker och hållbar framtid. Vi står redo att assistera dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Framtidsvisioner: Så Rustar Vi Oss för Kommande Utmaningar i Huddinge

Kommunens arbete fokuserar på övergripande mål som människors hälsa och ekonomisk verksamhet. Ingen infrastruktur med riksintresse ska behöva stängas en längre period, och distributionsanläggningar ska förbli funktionella oavsett översvämningsnivå.
Hälsa och Ekonomi
Målen är klara: inga byggnader med samhällsfunktion eller industribyggnader ska ta stor direkt skada vid en översvämning med en återkomsttid på 100 år. Dessutom, egendom ska skyddas från de omfattande ekonomiska konsekvenserna av en översvämning.

Målen För Framtiden
Kommunen har identifierat att det behövs arbete kring att förhindra minskad funktionalitet i distributionsanläggningar, infrastruktur med riksintresse, byggnader med samhällsfunktion, och industribyggnader.

Var står vi nu?
En noggrann plan behöver upprättas, där fokus ligger på att upprätthålla både människors hälsa och ekonomisk verksamhet.

Om Tyresån en dag går över sina bräddar, kommer det inte vara en fråga om ’om’, utan ’när’. Och ’när’ det sker, bör vi alla stå redo att möta den utmaningen. För det är i motstånd vi finner vår styrka, och det är i förberedelser vi finner vår trygghet.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Vill du ta del av översvämningsrisken i andra Stockholmsområden?

Översvämning i källare

Orsaker till översvämning i källare

Vattenskada i källare

Förhindra översvämning i källaren

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Aei Seiei
Aei Seiei
2023-10-23
Bra jobb och jätte nöjd, tar bara lite extra tid för kanske under sommartid och folk på samester
Sanne Nilsson
Sanne Nilsson
2023-10-23
Väldigt professionellt utförande samt god kvalité på utfört arbete.
adam nygren
adam nygren
2023-10-11
Norlin Olsson AB gjorde renoverade mitt kök och lade nytt golv. Kontakten med företaget var otroligt bra, jag har aldrig tidigare vart med om en byggfirma som tar sig tid för dumma frågor som detta bolag. Det är uppenbart att service är extremt viktigt för Norlin Olsson att upplevas som enkla och smidiga. Det må hända att det hade gått att hitta en billigare snickare, men fasen ingen som jag hade vart så nöjd med. Man får verkligen vad man betalar för. Rekommenderas varmt.
Caroline Larsson
Caroline Larsson
2023-09-13
Har inget annat än gott att säga! Hjälpsamma och trevliga och väl utfört arbete 🌟
Esa Orma
Esa Orma
2023-09-13
Bra jobb och trevliga killar
Allt i väggar (alltiväggar AB)
Allt i väggar (alltiväggar AB)
2023-09-12
Fick en vattenskada i mitt radhus, föreningen anlitade denna firma. Bra kommunikation mellan mig som kund och firman. bästa snickaren han var väldigt noggrann och tydlig. Rekommenderas starkt om ni vill ha bra arbete utfört!! 👌👌👌👌👌👌👌

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!