ARTIKLAR

Skydda Huddinge från Tyresåns Översvämningshot!

Naturens vatten har ingen agenda, men när den frigörs är det vår uppgift att stå redo. I Huddinge, är det Tyresåns böljande strömmar som kallar på vår uppmärksamhet.

Vad är i farozonen – en närmare titt på riskerna i Huddinge

Här är det ingen liten siffra vi pratar om. Beräkningar visar att en översvämning i Tyresån kan drabba inte mindre än 52 bostäder, tre distributionsbyggnader, en industribyggnad, och 185 komplementbyggnader. Dessutom finns det en väg med riksintresse och fyra byggnader med samhällsfunktion som kan tänkas stå under vatten.

  • Bostäder: 52 st
  • Distributionsbyggnader: 3 st
  • Industribyggnad: 1 st
  • Komplementbyggnader: 185 st
  • Väg med riksintresse: 1 st
  • Byggnader med samhällsfunktion: 4 st

Hur kan Huddinge påverkas av skyfallet?

Samhällsfunktioner och Industrier
Bland exempel på hotade områden finns en byggnad vid Stortorpsvägen som är vital för Stortorpskliniken. En industribyggnad vid Ågestagården är också i farozonen, klassad som ospecificerad industriverksamhet.

Distributionsbyggnader och Vägar
Både Bonäsvägen och Balingholms gård huserar distributionsbyggnader som kan bli svårt drabbade. En översvämning kan även nå en viktig bro vid Stensätra, vilken har en höjd av endast 1,3 m över medelhögvattenytan.

VÅRA TJÄNSTER

Våra tjänster i Huddinge erbjuder pålitliga och effektiva lösningar

Söker du specialister inom vattenskador i Huddinge? Vi tar hand om allt, från brådskande översvämningar till förebyggande åtgärder för dina fastigheter. Slå en signal till oss redan idag för en kostnadsfri rådgivning och ta steget mot en säker och hållbar framtid. Vi står redo att assistera dig.

OM NORLIN OLSSON

Vi på Norlin Olsson Aktiebolag är din pålitliga byggpartner i Stockholm, specialiserade på att hantera vattenskador, brandskador och andra typer av reparationer. Med över 20 års erfarenhet i branschen och ett starkt fokus på kvalitet och hållbarhet, levererar vi skräddarsydda lösningar för både försäkringsärenden och projekt som inte täcks av försäkringsbolag.

Vårt engagerade team strävar alltid efter att överträffa kundens förväntningar. Om du letar efter en partner som inte bara utför arbetet, utan också brinner för det, är vi företaget för dig.

ARTIKLAR

Framtidsvisioner: Så Rustar Vi Oss för Kommande Utmaningar i Huddinge

Kommunens arbete fokuserar på övergripande mål som människors hälsa och ekonomisk verksamhet. Ingen infrastruktur med riksintresse ska behöva stängas en längre period, och distributionsanläggningar ska förbli funktionella oavsett översvämningsnivå.
Hälsa och Ekonomi
Målen är klara: inga byggnader med samhällsfunktion eller industribyggnader ska ta stor direkt skada vid en översvämning med en återkomsttid på 100 år. Dessutom, egendom ska skyddas från de omfattande ekonomiska konsekvenserna av en översvämning.

Målen För Framtiden
Kommunen har identifierat att det behövs arbete kring att förhindra minskad funktionalitet i distributionsanläggningar, infrastruktur med riksintresse, byggnader med samhällsfunktion, och industribyggnader.

Var står vi nu?
En noggrann plan behöver upprättas, där fokus ligger på att upprätthålla både människors hälsa och ekonomisk verksamhet.

Om Tyresån en dag går över sina bräddar, kommer det inte vara en fråga om ’om’, utan ’när’. Och ’när’ det sker, bör vi alla stå redo att möta den utmaningen. För det är i motstånd vi finner vår styrka, och det är i förberedelser vi finner vår trygghet.

Källa: Länsstyrelsen Stockholm Rapport 2021:32

Översvämning i källare

Översvämningar i källare är mer än bara en olägenhet; de är ett hot mot både fastighet och hälsa. Med kraftiga skyfall och stigande vattennivåer blir källare i Haninge och andra liknande områden alltmer sårbara.

Detta skapar inte bara strukturella risker, utan kan även leda till kostsamma skador och potentiella hälsofaror.
Läs mer om översvämning i källaren här >

Orsaker till översvämning i källare

Översvämningar är resultatet av en komplex samverkan mellan klimatförändringar, lokal terräng och mänsklig påverkan på miljön. Med ökande frekvens av extremväder, som kraftiga regn och skyfall, samt dåligt dränerade urbana områden, blir risken för översvämningar allt högre.

Denna kritiska kombination skapar de förutsättningar som gör att vatten inte kan dräneras bort tillräckligt snabbt, vilket resulterar i översvämningar med potentiellt förödande konsekvenser,
ta del av mer information här >

Vattenskada i källare

Vattenskada i källaren är inte bara en olägenhet utan även ett akut problem som kräver snabb åtgärd. Utöver det omedelbara behovet att pumpa ut vatten, finns risker för mögelbildning och strukturella skador som kan ha långvariga konsekvenser.

En effektiv och omgående sanering är därför avgörande.
Läs mer här >

Förhindra översvämning i källaren

Att förhindra vattenskada i källaren är mer än bara en försiktighetsåtgärd; det är en investering i din fastighets långsiktiga värde och säkerhet.

Genom att ta proaktiva steg som förbättrat dränering och vattentäta barriärer kan du minimera riskerna och skydda din källare från de kostsamma och farliga konsekvenserna av en översvämning
. Läs mer här >

Mögel och fuktproblem efter översvämning

Mögel och fukt är inte bara obehagliga biprodukter av en översvämning; de utgör även allvarliga hälso- och säkerhetsrisker. Om din källare har översvämmats är det kritiskt att agera snabbt för att förhindra dessa problem från att ta fäste och eskalera.

Snabb och effektiv sanering är avgörande för att minimera långsiktiga skador och hälsorisker
. Läs mer här >

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!