ARTIKLAR

Vattenskadat kök i Stockholm

Vilka är största anledningen till vattenskada i kök i Stockholm?

Den vanligaste  typen av skada i hemmet 2020 var vattenskador i kök. Orsaken till vattenskadorna är oftast kyl/frysen eller diskmaskinen. I detta fall började blandaren läcka och orsakade en vattenskada i hela lägenheten, vilket i sin tur resulterade att boende i lägenheten under också blev drabbad.

Den största anledningen till vattenskada i kök i Stockholm är läckande vitvaror, så som kyl och frys och diskmaskinen. Det är också vanligt att det är från diskhon eller rören från diskhon. Ett mer vanligt förekommande läckage i köket är faktiskt ismaskinen i kylskåpet om man har en sådan, det är procentuellt fler läckage från ismaskiner per ismaskin som är installerad än vad det är kylskåp i förhållande till hur många kylskåp som är installerade. Över tid kan läckande rör eller vitvaror bygga upp fukt i och under golvet och väggarna och i sin tur bli till mögelskador.

Läs mer om maskinläckage i köket här >

Vi hjälper dig hela vägen

Har skadan redan varit framme?

Hur vet jag om min försäkring täcker vattenskada i mitt kök i Stockholm?

För att ta reda på om du har en försäkring som täcker vattenskadan I ditt kök så måste du läsa dina försäkringsvillkor eller kontakta ditt försäkringsbolag och fråga dem. Alla försäkringsbolag har olika policys och ofta har varje hushåll valt olika försäkringsdelar som de ansett vara viktiga vid registrering av försäkringen.

Kontakta oss så gör vi en skadeutredning så försäkringsbolaget kan ta rätt beslut!

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
ARTIKEL

Vad brukar det kosta att fixa en vattenskada i köket i Stockholm?

Det kostar från 5000kr till 100 000kr att åtgärda och fixa köket igen efter en vattenskada varit framme. Allt beror på hur stor vattenskadan blivit och hur mycket som hunnit skadats av fukten.

Hur kan jag förebygga vattenskada i mitt kök i Stockholm?

För att förebygga vattenskada i ditt kök, ta ställning till och åtgärda följande:

  • Gör rent filtret i diskmaskin så vatten enkelt kan passera igenom det
  • Vattensäkra skåp och rör under diskho, samt installera droppskydd under kyl och frys men även diskmaskinen
  • Se över rören då och då som är gömda för att se om det smugit sig på ett läckage
  • Gör rent vattenlåset
  • Håll stammarna rena och fina genom att spola igenom dem
  • Tänk en extra gång innan du skaffar ismaskin, kanske är det värt med isbrickor i frysen istället?
ARTIKLAR

Behöver du hjälp med vattenskada i köket?

Vi är erfarna proffs som har koll på ditt byggärende när skadan varit framme. Kontakta oss om du fått en vattenskada och vill ha expert hjälp.