ARTIKLAR

Så Skyddar Du Ditt Kök Mot Maskinläckage

Maskinläckage i köket kan orsaka omfattande skador och leda till kostsamma reparationer. I Stockholm, där vattenskador i kök ofta orsakas av läckande vitvaror som diskmaskiner, kylskåp och ismaskiner, är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder för att skydda ditt hem. Denna artikel ger dig en omfattande guide till hur du kan förebygga maskinläckage i ditt kök och därmed spara både tid och pengar.

Identifiera Riskzoner

Det första steget i att förebygga maskinläckage är att identifiera de vanligaste riskzonerna i ditt kök. Diskmaskiner, kylskåp, och ismaskiner är de huvudsakliga källorna till läckage. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dessa apparater för tecken på slitage eller skador på slangar och anslutningar.

Regelbunden Underhåll

Ett effektivt sätt att förebygga läckage är genom regelbundet underhåll av dina köksmaskiner. Detta inkluderar:

 • Rengöring av filtret i diskmaskinen: Ett rent filter säkerställer att vatten kan passera fritt, vilket minskar risken för läckage.
 • Kontroll av vattenslangar: Se över slangar till kylskåp, diskmaskin och ismaskin regelbundet för tecken på nötning eller skador.
 • Installation av droppskydd: Placera droppskydd under kyl, frys och diskmaskin för att fånga upp eventuella läckage innan de sprider sig.
Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VÅRA TJÄNSTER

Vattensäkra Ditt Kök

Att investera i förebyggande åtgärder kan verka som en extra kostnad, men när man jämför det med kostnaden för att åtgärda en vattenskada – som kan ligga mellan 5 000 och 100 000 kr – blir det en lönsam investering. Förebyggande underhåll och installation av skyddsåtgärder kan spara dig från oväntade utgifter och besvär.

Förutom regelbundet underhåll, vi erbjuder vattensäkring av ditt kök genom att:

 • Installera en vattenläckagedetektor: Dessa enheter kan varna dig om det finns en läckage, vilket ger dig möjlighet att åtgärda problemet snabbt.
 • Se över dina rör: Kontrollera regelbundet rören under diskhon och andra gömda områden för läckage.
 • Underhåll av vattenlås och stammar: Rengör vattenlåset och se till att stammarna är fria från blockeringar för att förebygga vattenuppbyggnad.
 • Droppskydd under vitvaror
Byggfirma i stockholm
Skruvdragare
VÅRA TJÄNSTER

Har skadan redan varit framme i ditt kök?

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkadad parkett och vattenskadade golv, vi tar hand om allt från besiktning och kalkyler till samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

 • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
 • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
 • Kompetenta snickare
 • Samordning med våra samarbetspartners
 • Service och kommunikation
ARTIKLAR

Begär en offert

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!