ARTIKLAR

Fördelar med hållbar byggservice

– En intervju med kollegan Elin

I vår strävan efter att erbjuda hållbara och effektiva lösningar inom byggbranschen, satte vi oss ner med vår kollega Elin, en expert inom hållbar byggservice, för att djupdyka i fördelarna och metoderna som gör byggnader mer hållbara och kostnadseffektiva. Här delar hon med sig av sin expertis och ger praktiska råd för fastighetsägare.

Vad innebär hållbar byggservice?

Elin förklarar att hållbar byggservice går ut på att implementera metoder som minskar miljöpåverkan och förbättrar ekonomisk effektivitet i byggprojekt. ”Hållbarhet är integrerat i allt vi gör – från hur vi väljer material till hur vi utformar våra arbetsprocesser,” säger hon.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Miljömässiga vinster med hållbar byggservice

Ett av de starkaste argumenten för hållbar byggservice är dess positiva inverkan på miljön. Elin belyser hur livscykeln för byggmaterial förlängs genom alternativa reparationsmetoder, vilket sparar på både resurser och avfall. ”Vi kallar det ’livscykelsräddning’, där vi genom smarta val kan spara hela rum från att rivas och byggas om,” förklarar hon.

Denna metod bidrar inte bara till mindre avfall utan också till en minskning av den totala resursförbrukningen.

Ekonomiska och praktiska fördelar

Hållbar byggservice kan också innebära stora ekonomiska fördelar. Genom att fokusera på underhåll och smarta reparationer förlängs byggnaders livslängd vilket minskar behovet av omfattande och dyra renoveringar.

”Genom att utföra delreparationer kan vi förlänga materialens livstid och därmed också byggnadens livslängd,” säger Elin. Hon poängterar även vikten av att förebygga skador genom regelbunden underhållsplanering och rätt underhållsåtgärder.

Råd till fastighetsägare för att göra byggnader mer hållbara

För fastighetsägare som önskar att göra sina byggnader mer hållbara rekommenderar Elin att man börjar med att upprätta en omfattande och ekonomisk underhållsplan. ”Det är viktigt att hitta en pålitlig entreprenör och att regelbundet genomgå fastighetens skick,” råder hon.

Elin betonar även betydelsen av energieffektivisering, som inte bara minskar miljöpåverkan utan också sänker de löpande kostnaderna för fastighetsägare.

Få kontakt med Norlin Olsson AB

LÅT OSS TILLSAMMANS HITTA DEN PERFEKTA LÖSNINGEN FÖR ER FASTIGHET ELLER HEM!

ARTIKLAR

Summering av varför Hållbar Byggservice är fördelaktigt

Hållbar byggservice erbjuder en rad fördelar, från miljömässig hållbarhet till ekonomisk besparing. Genom att följa Elins råd kan fastighetsägare inte bara bidra till en mer hållbar framtid utan också se till att deras investeringar är ljudliga och långsiktigt lönsamma.

Hållbar byggservice erbjuder många fördelar som är viktiga både ur miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Här är några exempel på dessa fördelar:

1.   Minimerad miljöpåverkan: Genom att använda miljövänliga material och metoder minskar hållbar byggservice utsläppen av växthusgaser, minskar avfall och främjar återanvändning och återvinning av byggmaterial.

2.   Ökad livslängd på byggnader: Genom att fokusera på kvalitet och hållbarhet i byggprocessen kan byggnadernas strukturella livslängd ökas, vilket innebär färre behov av renoveringar och reparationer över tid.

3.   Energibesparingar: Hållbara byggnader är ofta mer energieffektiva tack vare bättre isolering, energieffektiva system och installationer, vilket leder till lägre energikostnader för uppvärmning, kylning och belysning.

4.   Kostnadsbesparingar på lång sikt: Även om initiala investeringar kan vara högre, leder de minskade drifts- och underhållskostnaderna över tiden till betydande ekonomiska besparingar.

Förbättrad inomhusmiljö: Hållbara byggmetoder prioriterar användningen av material som är mindre skadliga för människors hälsa, vilket bidrar till en bättre och hälsosammare inomhusmiljö.

HÅLLBARHETSPROJEKT

Innovativa hållbarhetsinitiativ i byggbranschen

Dyk in i våra hållbarhetsprojekt och upptäck vårt engagemang för en grönare och mer hållbar framtid!

Norlin Olsson Aktiebolag delar Naturskyddsföreningens vision om fler skyddade havsområden och är stolta över att vara ett stödföretag för deras havsarbete.

Läs vidare för att stilla din nyfikenhet och lära dig mer om vårt gemensamma arbete för miljön!

Få professionell hantverkshjälp

Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!