ARTIKLAR

Effektiva Åtgärder vid Fuktskador

– med Niklas Olsson

Fuktskador i bostäder kan vara både kostsamma och skadliga för både husets struktur och de boendes hälsa. Niklas Olsson, en byggentreprenör specialiserad på vatten- och brandskador, delar med sig av sin kunskap om hur man bäst hanterar och förebygger dessa problem.

Vanliga Fuktskador och Deras Konsekvenser

I sin dagliga verksamhet stöter Olsson ofta på fuktskador i kök. Kök är ett av de mest utsatta områdena då de saknar krav av både tätskikt och brunn, trots frekvent användning av vatten.

Att inte åtgärda dessa skador kan leda till omfattande och kostsamma skador över tid. Försummelse av fuktskador kan dessutom leda till att försäkringsbolag vägrar ersättning, vilket lämnar fastighetsägaren med hela notan för reparationer.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Bedömning och Åtgärd av Fuktskador

Innan några reparationer påbörjas är det avgörande att korrekt bedöma skadans omfattning. Detta innebär rivning av de delar som är visuellt påverkade för att noggrant kunna undersöka och mäta konstruktionens skick. Genom att använda sig av fuktmätare kan man fastställa exakt var och hur djupgående skadan är.

Åtgärder för att Hantera Fuktskador

För att effektivt adressera fuktskador bör man inleda med att riva organiskt material som påverkats och genomföra avfuktning av det drabbade området. Dessa steg är fundamentala både som akut åtgärd och som del av en långsiktig lösning. Viktigast av allt är dock att adressera och åtgärda källan till fuktskadan.

Utan att lösa grundproblemet kommer samma skador att återkomma, vilket ofta leder till att fastighetsägaren står ensam med framtida kostnader om samma skadeorsak upprepas.

Förebyggande och Rådgivning

Niklas betonar vikten av att entreprenörer inte enbart fokuserar på att åtgärda skador utan också arbetar proaktivt med att utbilda och rådge sina kunder om hur man förebygger fuktskador. Genom att investera i förebyggande åtgärder kan större framtida utgifter undvikas. En väl genomtänkt och korrekt implementerad åtgärdsplan kan spara både tid och pengar i det långa loppet.

Samarbetet med Försäkringsbolag

Ett gott samarbete med försäkringsbolag är avgörande för en smidig hantering av fuktskador. Genom tydlig dokumentation och en effektiv åtgärdsplan kan entreprenörer snabbt ge försäkringsbolagen det underlag som behövs för beslutsfattande. Etablerade relationer med försäkringsbolagen kan även påskynda processen för att säkerställa att kunderna får rättvis och snabb ersättning för sina skador.

Genom Niklas expertis och råd kan byggentreprenörer och fastighetsägare inte bara hantera nuvarande fuktskador men också proaktivt arbeta för att förhindra framtida problem. Detta tillvägagångssätt minimerar inte bara riskerna utan också de potentiella kostnaderna för fuktskador.

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!