ARTIKLAR

Vatten- och Fuktskador: En Guide till Kostnadsberäkning

– med Niklas Olsson

Att hantera vatten- och fuktskador kan vara en kostsam affär, och förståelsen för vad som påverkar dessa kostnader är avgörande för att minimera dem. Nedan utforskar vi faktorerna som påverkar kostnaderna och hur man kan beräkna dessa på ett effektivt sätt.

Faktorer Som Påverkar Kostnader

Den största faktorn som påverkar kostnaden för att åtgärda vatten- och fuktskador är hastigheten i hantering. Ju snabbare skadan upptäcks och åtgärdas, desto mindre omfattande blir kostnaderna. Här specificeras dom avgörande faktorerna:

 • Identifikation och åtgärd av skadeorsaken
 • Bedömning och begränsning av skadans omfattning
 • Rivningsarbete
 • Avfuktning och sanering
 • Återställning av det skadedrabbade området
Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
Skruvdragare
VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Effektiv hantering av vatten- och fuktskador kräver inte bara teknisk skicklighet utan även noggrann planering och kommunikation. Genom att snabbt identifiera och åtgärda orsaker till skadan samt noggrant planera återställningsprocessen, kan kostnaderna hållas nere samtidigt som kvaliteten på det utförda arbetet säkerställs.

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkadad parkett och vattenskadade golv, vi tar hand om allt från besiktning och kalkyler till samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

 • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
 • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
 • Kompetenta snickare
 • Samordning med våra samarbetspartners
 • Service och kommunikation
ARTIKEL

Kostnadsposter i Återställningsprocessen

Kostnadsberäkningen för att reparera vatten- och fuktskador innefattar flera olika poster:

 1. Åtgärd av skadeorsak: Det första steget är att identifiera och åtgärda den ursprungliga orsaken till skadan.
 2. Skadebegränsning: Detta inkluderar rivning av skadade strukturer och avfuktning av området.
 3. Sanering: Rengöring och borttagning av föroreningar orsakade av vattenskador.
 4. Återställning: Återuppbyggnad av skadade delar av byggnaden.

Uppskattning av Kostnader Baserat på Skadans Omfattning

Efter att rivningsarbete och avfuktning har genomförts blir det tydligare hur omfattande skadan är, vilket möjliggör mer specifika kostnadsberäkningar. För en noggrann och realistisk uppskattning är det viktigt att snabbt fastställa skadans omfattning och påbörja skadebegränsande åtgärder.

Utmaningar och Lösningar

En av de största utmaningarna i kostnadsberäkning för vatten- och fuktskador är att skadeomfattningen ofta är okänd till en början och kan variera kraftigt beroende på skadetyp och materialkvalitet. För att förbättra noggrannheten används avancerade mätinstrument för att mäta fuktkvoter i material och specialutvecklade kalkyleringsprogram.

Samarbetet Mellan Entreprenörer och Fastighetsägare

För att säkerställa en noggrann och realistisk kostnadsberäkning är det viktigt med en god kommunikation och samarbete mellan alla inblandade parter. Inledande estimeringar följt av noggrann uppföljning efter rivning och skadebegränsning är centrala för att hålla kostnaderna inom budget samtidigt som kvaliteten på arbetet upprätthålls.

Vanliga Missförstånd

Ett vanligt missförstånd är kommunikationsbrist mellan försäkringsbolag och försäkringstagare, där försäkringstagare ofta önskar maximera utbetalningar medan försäkringsbolagen strävar efter att minimera kostnaderna. Tydlig och öppen dialog är avgörande för att undvika missförstånd och frustration.

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!