UTVALDA PROJEKT

Nylagd golvmatta

På uppdrag av en av våra fastighetsförvaltare fick vi lägga in en golvmatta på deras kontor. Arbetet startades upp och blev klart på 5 arbetsdagar.

Det viktiga för oss att ta hänsyn till är våra kunders dagliga drift och att inte krocka med deras arbete. För att möjliggöra detta tog vi ett rum i taget och såg till att utrymmena var tömda så att vi enkelt kunde arbeta av vardera utrymme.

De valde att pryda sitt 154kvm golv med en heltäckningsmatta från Tarketts Desso serie (Essence AA90 9981). Denna matta är slitstark och fungerar bra i kontorsmiljö (33 för komersiell miljö) Så pass bra att även vi på Norlin Olsson har denna matta i vårat kontor!

Mattan är 100% ftalt-fri vilket är bra då EUs REACH kommission redan har nekat vissa typer av ftalter pga. av att vissa av dem inte binds till materialet och kan ta sig ut till vattendrag och ut i vattenomloppet. Mattan är ISO14001 certifierad och har Brons stämpel i Cradle to cradle. Mattan är lätt att montera och enkel att göra skarvfri!

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Vill du ha ett kostnadsfritt offertbesök?

VANLIGA FRÅGOR

Vad kostar det att lägga golvmatta?

Det kostar mellan 490kr-800kr i timmen att få en golvmatta inlagd av en hantverkare. Då är materialet och framkörningskostnaden inräknad.

Det viktiga att ta hänsyn till i priserna är dels omvärlden och hur den påverkar materialkostnaderna men också vilken hantverkare du väljer.

Vad kostar en bra heltäckningsmatta?

En bra heltäckningsmatta kostar 350kr/kvm-650kr/kvm.

Det man behöver ta i beaktning är vilket utrymme mattan ska vara i, behöver mattan ha högre slitage motsånd som ex. kontorslandskap eller förskola går priset lätt upp då det kräver mer av materialet i produkten.

Vad kostar en bra heltäckningsmatta?

Det är bra med heltäckningsmatta i de utrymmen där man vistas ett begränsat antal och har gemensamma utrymmen, beroende på vilken färg du väljer är den väldigt lätt underhållen då damm och små pappersbitar inte syns lika lätt.

Det är mindre bra med heltäckningsmatta i utrymmen som är högt belastade, även en bra heltäckningsmatta tar stryk efter mycket påverkan.

Givetvis är det upp till beskådaren om det är bra med heltäckningsmatta eller inte, det är idag inte lika populärt med golvmatta i privata hem som det blivit i kontorsmiljöer. Men vill man ha en gosig heltäckningsmatta i sitt sovrum så ska man ha det!

Det som avgör om en heltäckningsmatta är bra ur ett hållbarhetsperspektiv är kvalitetsgraden på produkten du köper, det går alltid att införskaffa en helt återvunnen golvmatta för att få en riktigt bra heltäckningslösning.

Få kontakt med Norlin Olsson AB

LÅT OSS TILLSAMMANS HITTA DEN PERFEKTA LÖSNINGEN FÖR ERAT GOLV!

ARTIKEL

Andra sorters golvmattor

Givetvis finns det flera sorters golvmattor utöver heltäckningsmattor som för det mesta är gjorda av textil. Det finns även vinylmattor, plastmattor och linoleum mattor som man ofta inreder med i kök och badrum då de är enkla att hålla rent och prisvärda vid installtion.

Vi har samlat vanliga frågor vi får gällande de olika golvmattorna. Tveka inte att höra av dig om du inte fick svar på din fråga!  Kontakta oss här >>

Var kan jag köpa linoleummatta?

Du kan köpa linoleummatta & linoleumgolv på mattvaruhuset, pergo, forbo eller gå via din hantverkare som har avtalade rabatter på egna varuhus. De hänvisade varuhusen har god renome gällande just golvmattor och har både varuhus, återförsäljare och webshop.

Kan man lägga plastmatta på plastmatta?

Man kan lägga plastmatta på plastmatta, men bara för att man kan så ska man inte! Detta är något en seriös hantverkare inte skulle utföra, risken med att göra det är att skarvarna reser sig efter ett tag. När du lägger in en ny plastmatta får du ett bättre mer beständigt resultat.

Begär en offert

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!