Ny golvmatta

På uppdrag av en av våra fastighetsförvaltare fick vi lägga in en golvmatta på deras kontor. Arbetet startades upp och blev klart på 5 arbetsdagar.

Det viktiga för oss att ta hänsyn till är våra kunders dagliga drift och att inte krocka med deras arbete. För att möjliggöra detta tog vi ett rum i taget och såg till att utrymmena var tömda så att vi enkelt kunde arbeta av vardera utrymme.

De valde att pryda sitt 154kvm golv med en heltäckningsmatta från Tarketts Desso serie (Essence AA90 9981). Denna matta är slitstark och fungerar bra i kontorsmiljö (33 för komersiell miljö) Så pass bra att även vi på Norlin Olsson har denna matta i vårat kontor!

Mattan är 100% ftalt-fri vilket är bra då EUs REACH kommission redan har nekat vissa typer av ftalter pga. av att vissa av dem inte binds till materialet och kan ta sig ut till vattendrag och ut i vattenomloppet. Mattan är ISO14001 certifierad och har Brons stämpel i Cradle to cradle. Mattan är lätt att montera och enkel att göra skarvfri!

Dags att lägga ett nytt golv eller matta?

Få en offert av oss!


Vad kostar det att lägga golvmatta?

Det kostar mellan 490kr-800kr i timmen att få en golvmatta inlagd av en hantverkare. Då är materialet och framkörningskostnaden inräknad.

Det viktiga att ta hänsyn till i priserna är dels omvärlden och hur den påverkar materialkostnaderna men också vilken hantverkare du väljer.


Vad kostar en bra heltäckningsmatta?

En bra heltäckningsmatta kostar 350kr/kvm-650kr/kvm.

Det man behöver ta i beaktning är vilket utrymme mattan ska vara i, behöver mattan ha högre slitage motsånd som ex. kontorslandskap eller förskola går priset lätt upp då det kräver mer av materialet i produkten.

Dags att lägga ett nytt golv eller matta?

Få en offert av oss!


Är det bra med heltäckningsmatta?

Det är bra med heltäckningsmatta i de utrymmen där man vistas ett begränsat antal och har gemensamma utrymmen, beroende på vilken färg du väljer är den väldigt lätt underhållen då damm och små pappersbitar inte syns lika lätt.

Det är mindre bra med heltäckningsmatta i utrymmen som är högt belastade, även en bra heltäckningsmatta tar stryk efter mycket påverkan.

Givetvis är det upp till beskådaren om det är bra med heltäckningsmatta eller inte, det är idag inte lika populärt med golvmatta i privata hem som det blivit i kontorsmiljöer. Men vill man ha en gosig heltäckningsmatta i sitt sovrum så ska man ha det!

Det som avgör om en heltäckningsmatta är bra ur ett hållbarhetsperspektiv är kvalitetsgraden på produkten du köper, det går alltid att införskaffa en helt återvunnen golvmatta för att få en riktigt bra heltäckningslösning.


Andra sorters golvmattor

Givetvis finns det flera sorters golvmattor utöver heltäckningsmattor som för det mesta är gjorda av textil. Det finns även vinylmattor, plastmattor och linoleum mattor som man ofta inreder med i kök och badrum då de är enkla att hålla rent och prisvärda vid installtion.

Vi har samlat vanliga frågor vi får gällande de olika golvmattorna. Tveka inte att höra av dig om du inte fick svar på din fråga! Kontakta oss här >>

Var kan jag köpa linoleummatta?

Du kan köpa linoleummatta & linoleumgolv på mattvaruhuset, pergo, forbo eller gå via din hantverkare som har avtalade rabatter på egna varuhus. De hänvisade varuhusen har god renome gällande just golvmattor och har både varuhus, återförsäljare och webshop.

Kan man lägga plastmatta på plastmatta?

Man kan lägga plastmatta på plastmatta, men bara för att man kan så ska man inte! Detta är något en seriös hantverkare inte skulle utföra, risken med att göra det är att skarvarna reser sig efter ett tag. När du lägger in en ny plastmatta får du ett bättre mer beständigt resultat.