ARTIKLAR

Beräkning av Kostnader för Vattenskador på Golv

– med Niklas Olsson

Att åtgärda vattenskador på golv kan vara en komplex och kostsam process. För att få en djupare insikt i hur dessa kostnader beräknas har vi intervjuat Niklas, en erfaren expert inom området. Här delar han med sig av sina kunskaper om vad som påverkar kostnaden och hur man kan få en noggrann kostnadsberäkning för reparation av vattenskador på golv.

Vanliga Orsaker till Vattenskador på Golv

”De vanligaste orsakerna till vattenskador på golv i bostäder är läckage från diskmaskiner och kylskåp,” förklarar Niklas. ”Dessa apparater är ofta anslutna till vattenledningar, och även små läckage kan snabbt orsaka omfattande skador.”

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Bedömning av Skadans Omfattning

För att bedöma omfattningen av en vattenskada på golv börjar man ofta med en visuell inspektion, men Niklas betonar vikten av mer precisa mätningar. ”Vi använder fuktmätningar för att få en exakt bild av skadans omfattning. Detta är avgörande för att kunna beräkna kostnaderna korrekt.”

Faktorer som Påverkar Kostnaden

Enligt Niklas är skadeomfattningen den mest avgörande faktorn för kostnaden. ”Ju mer omfattande skadan är, desto högre blir kostnaden. Materialtypen spelar också en stor roll. Till exempel kan ett lyxigt parkettgolv kosta upp till 1400 kr per kvadratmeter att återställa, medan ett enklare laminatgolv är betydligt billigare.”

Kostnadsberäkning för Olika Golvtyper

Kostnaderna för att åtgärda vattenskador varierar beroende på golvtyp. ”Trägolv, laminat och mattor har olika krav både vad gäller materialkostnad och arbetskostnad,” säger Niklas. ”Trägolv kräver ofta mer arbete att återställa, vilket kan göra det dyrare jämfört med andra material.”

Vanliga Missförstånd om Kostnader

”Ett vanligt missförstånd är att man tror att det bara handlar om att byta ut den skadade delen av golvet,” förklarar Niklas. ”Men ofta finns det även fuktskador och mögel under ytan som måste åtgärdas, vilket kan öka kostnaderna avsevärt.”

Förbättring av Kostnadsberäkningar

Niklas och hans team använder avancerade verktyg för att förbättra noggrannheten i kostnadsberäkningar. ”Fuktmätningar och specialiserade kalkylprogram, som utvecklats i samarbete med stora försäkringsbolag, hjälper oss att göra mer exakta beräkningar,” säger han.

Exempel på Skadans Påverkan på Kostnaden

”Som exempel kan nämnas att ett droppläckage på en betongkonstruktion ofta har låga kostnader,” berättar Niklas. ”Men en översvämning på ett parkettgolv kan bli mycket kostsam, särskilt om det även finns underliggande skador.”

Kostnadsberäkning för vattenskador på golv är en komplex process som kräver noggrann bedömning och användning av specialiserade verktyg. Genom att förstå de olika faktorer som påverkar kostnaden och samarbeta med experter som Niklas, kan husägare få en tydligare bild av vad som krävs för att återställa sina golv och hur mycket det kommer att kosta. Det är viktigt att vara medveten om både synliga och dolda skador för att undvika överraskningar i kostnaderna.

ARTIKLAR

Samarbete med Försäkringsbolag

Niklas betonar vikten av ett nära samarbete med försäkringsbolag för att hantera kostnadsberäkningar och reparationer. ”Vi hjälper till med att ta fram dokumentation och kostnadskalkyler som behövs för försäkringsbolagets beslut om ersättning. Vid behov har vi också direkt dialog med försäkringsbolaget för att underlätta processen.”

Råd för Att Hantera Vattenskador

Niklas ger också några praktiska råd till husägare för att snabbt hantera vattenskador innan professionell hjälp anländer. ”Försök att om möjligt åtgärda skadeorsaken eller stäng av vattentillförseln. Frilägg det skadade området från möbler och annat lösöre för att minska ytterligare skador.”

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!