ARTIKLAR

Åtgärder vid vattenskada i golv

– med Niklas Olsson

Att hantera en vattenskada i golv kan vara en utmanande uppgift som kräver snabb och noggrann handling. Vi har intervjuat Niklas, en expert på området, för att få insiktsfulla och detaljerade svar på de vanligaste frågorna om hur man bör gå tillväga när man upptäcker en vattenskada. Här är vad han hade att säga.

Första stegen vid upptäckt av vattenskada

När du upptäcker en vattenskada i golvet är det viktigaste att snabbt hitta orsaken till skadan och åtgärda den. Niklas betonar: ”Först och främst, hitta orsaken till skadan och åtgärda detta. Därefter kan man göra skadebegränsande åtgärder i form av avfuktning eller rivning.”

Bedömning av skadans omfattning

Att bedöma omfattningen av vattenskador kan variera beroende på golvtyp. ”Ofta kan man få en indikation på omfattning rent visuellt men för en mer exakt bedömning så bör man kontrollmäta. Ibland behöver man även göra förstörande ingrepp,” förklarar Niklas. Detta innebär att man ibland måste lyfta golvet eller borra för att mäta fuktigheten inuti materialet.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Vanliga misstag vid DIY-reparationer

Många försöker åtgärda vattenskador själva, men detta kan leda till problem. Niklas påpekar: ”Att man inte förstår vad som är blött eller inte, så man bygger in ett problem som man kanske måste åtgärda på nytt lite längre fram när t.ex. lukt uppstår.” Det är lätt att missa dolda skador som kan leda till större problem om de inte åtgärdas korrekt.

Professionella åtgärder vs. DIY-metoder

En professionell reparation skiljer sig avsevärt från en DIY-metod, även om det inte alltid syns på ytan. ”Det är detaljerna som visar om någon med kunskap eller inte har utfört arbetet,” säger Niklas. Fel material eller tillvägagångssätt kan leda till att problemet återkommer.

Långsiktiga effekter av obehandlade vattenskador

Obehandlade vattenskador kan få allvarliga långsiktiga effekter. ”Oftast blir det mögelpåväxt och lukt som uppstår. Går det tillräckligt lång tid med ett kontinuerligt läckage så kan även strukturella skador förekomma,” varnar Niklas. Dessa skador kan bli mycket kostsamma att åtgärda.

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!