ARTIKLAR

Hantera Vattenskador på Golv

– med Niklas Olsson

Vattenskador på golv kan vara en mardröm för fastighetsägare. Att förstå de vanligaste orsakerna, tecknen på skador och hur man bäst hanterar dem kan göra stor skillnad. Vi har intervjuat Niklas, en expert inom området golv och vattenskador, för att få insikter och råd.

Vanligaste Orsakerna till Vattenskador

Enligt Niklas är de vanligaste orsakerna till vattenskador på golv läckage från vitvaror som kylskåp och diskmaskiner. ”Det är inte ovanligt att se skador som orsakats av små, kontinuerliga läckage över tid,” säger han. ”Dessa skador kan vara särskilt svåra att upptäcka innan de har orsakat betydande skador.”

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Tecken på Vattenskador

Niklas förklarar att det finns flera tydliga tecken på att ett golv kan ha drabbats av en vattenskada. ”Svällning, missfärgning och sprickbildning i materialet är alla varningssignaler,” säger han. ”En annan indikator kan vara en unken lukt som tyder på att fukt påverkat organiskt material.”

Återställningsprocessen för Olika Golvtyper

Återställningsprocessen efter en vattenskada kan variera beroende på golvtyp. ”Generellt är processen densamma, men de olika materialen innebär olika kostnader och estetik,” förklarar Niklas. ”Mattor är oftast det billigaste alternativet att ersätta, medan trä- och laminatgolv kan vara dyrare och mer tidskrävande att återställa.”

Omedelbara Åtgärder vid Vattenskada

När en vattenskada upptäcks är det viktigt att agera snabbt. ”Det första man bör göra är att lokalisera och åtgärda skadeorsaken,” säger Niklas. ”Därefter kan man vidta åtgärder som fuktmätning, avfuktning och eventuell rivning av skadat material.”

Bedömning av Skadans Omfattning

Vid en besiktning används både visuella inspektioner och verktyg som fuktmätare för att bedöma skadans omfattning. ”Fuktmätare ger oss exakta värden som kan vara avgörande när skadan inte är uppenbar,” förklarar Niklas.

Stegen i Återställningsprocessen

Återställningsprocessen kan variera beroende på skadans omfattning och typ av golv. ”Varje skada är unik,” säger Niklas. ”Skadeorsak, omfattning, konstruktion och ytskikt påverkar alla hur lång tid det tar att åtgärda skadan.”

Vanliga Misstag och Hur Man Undviker Dem

Ett vanligt misstag som fastighetsägare gör är att försöka spara pengar genom att inte åtgärda skadan korrekt. ”Brist på kunskap och erfarenhet kan leda till att skadorna förvärras över tid,” varnar Niklas. ”Det är viktigt att anlita professionell hjälp för att säkerställa att problemet löses korrekt.”

ARTIKLAR

Samarbete med Försäkringsbolag

Niklas betonar vikten av att ha rätt underlag när man arbetar med försäkringsbolag. ”Vår uppgift är att underlätta processen för våra kunder genom att ta fram rätt dokumentation och skicka den till försäkringsbolaget,” säger han. ”Vi assisterar också med de åtgärder som behövs för att hantera vattenskadan.”

Sammanfattning

Att hantera vattenskador på golv kräver snabb och effektiv åtgärd samt rätt kunskap och verktyg. Genom att vara medveten om de vanligaste orsakerna, tecknen på skador och de rätta åtgärderna kan fastighetsägare minimera skador och kostnader. Niklas expertråd ger en värdefull inblick i processen och understryker vikten av att agera korrekt och snabbt vid upptäckt av vattenskador.

Har skadan redan varit framme – Vi hjälper dig!

Söker du professionell hjälp för vattenskada i ditt hem eller fastighet? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Läs mer om vår tjänst!