ARTIKLAR

Effektiva metoder för att pumpa ut vatten från din källare

Tidens Tickande Vatten: Vatten är ett element vi älskar – men inte när det står stilla i källaren. Så hur ser man till att det inte blir en permanent gäst?

Varför får du vatten i källaren?

Det kan vara flera orsaker, inklusive:

·        Höga grundvattennivåer.

·        Felaktig installation av dränering.

·        Sprickor i grunden.

Skydda och åtgärda: Innan du startar pumpningen, se till att eliminera orsaken till översvämningen. Åtgärda dränering, fyll igen sprickor, och se över din källarventilation.

Andra åtgärder när du haft översvämning >
Vad kan orsaken vara till översvämning i källaren?

Vilken pump ska man välja?

1.     Ytpumpar: Placeras ovanför vattenytan. Fördelar inkluderar enkelhet och underhåll. Däremot kan de vara bullriga och kan inte ta bort allt vatten.

2.     Sänkpumpar: Dessa pumpar placeras under vattnet. De är tystare, mer kraftfulla men kan vara svårare att underhålla.

3.     Universalpumpar: Bra för spillgropar och mycket pålitliga, men kan vara dyrare.

4.     Handhållna pumpar: Drivs manuellt och är beroende av muskelkraft istället för el.

Steg-för-steg-guide till pumpning:

1.     Skapa en grop i källaren: Mått: 50 x 50 cm, minst 0,5 meter djup. Stärk väggarna med tegel och lägg grus på botten.

2.     Installera en pump: Placera din valda pump i gropen och anslut en slang som leder ut från byggnaden.

3.     Övervaka och pumpa: När vattennivån når en viss punkt, startar pumpen automatiskt. Den fortsätter att pumpa tills vattennivån sjunker.

Ett sista råd: Glöm inte att regelbundet underhålla din pump, rengöra den och se över systemet så att du alltid är förberedd för nästa regn.

När vattnet blir en vän istället för en fiende: Med dessa metoder, förblir din källare torr och du kan njuta av vatten där det hör hemma – utanför ditt hem.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!