byggfirma i stockholm
VANLIGA FRÅGOR

Vanliga frågor om översvämning i källare

I skuggan av det envetna regnet, där städer omvandlas till öar och gator till vattendrag, är källaren ofta första stoppet för det inträngande vattnet. Kanske undrar du hur du ska tackla situationen när det sker. Många ställer samma frågor, och här följer svaren.

Vad gör jag om jag får översvämning i min källare?

Först och främst, stäng av all elektricitet i det drabbade området. Kontakta sedan ditt försäkringsbolag för att rapportera skadan. Använd en pump eller en våtdammsugare för att avlägsna vattnet. Därefter, se till att källaren är välventilerad för att undvika mögelbildning.

Läs mer om mögel i källaren >
Läs mer om andra fuktproblem i källaren >

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VANLIGA FRÅGOR

Översvämning i källare FAQ

Eller kontakta oss:

Shortcode is empty

Hur undviker man översvämning i källaren?

Se till att takrännor och stuprör är rena och riktade bort från husets grund. Installera en sump pump med backup för strömavbrott. Kontrollera regelbundet källarväggarna för sprickor och tätningar.

Vad gör man om man får in vatten i källaren vid regn?

Förutom de åtgärder som nämnts ovan, överväg att installera dränering runt husets omkrets. En barriär av landskapshandduk kan också hjälpa till att förhindra ytlig avrinning.

Hur skyddar man sitt hus mot översvämning?

Installera droppskydd under vitvaror i källaren. Kontrollera och justera landskapet runt ditt hus så att det sluttar bort från byggnaden. Installera en backventil på källarens avloppslinje.

Översvämning källare ersättning – Vad gäller här?

Det beror på din försäkring. De flesta hemförsäkringar täcker skador orsakade av oväntade översvämningar, men det är bäst att granska din policy eller tala med ditt försäkringsbolag för specifika detaljer.

Vatten i källaren vid regn – Hur hanterar man det?

Återigen, säkerställ att alla yttre dräneringssystem är på plats och fungerar korrekt. Se till att källarväggarna är ordentligt tätade och överväg att införskaffa en dehumidifier.

Översvämning källare hyresrätt – Vad ska jag göra?

Kontakta omedelbart din hyresvärd eller fastighetsförvaltare. De är ansvariga för större reparationer och kan behöva ta kontakt med försäkringsbolaget. Se till att dokumentera skadorna med foton.

Avloppsvatten i källaren – Hur tar jag hand om det?

Avloppsvatten kräver särskild hantering eftersom det kan innehålla skadliga bakterier. Kontakta en professionell saneringsfirma för att säkerställa att området rengörs och desinficeras ordentligt.

Har skadan redan varit framme?

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!