ARTIKLAR

Effektiva Åtgärder mot Vatten- och Fuktskador

– med Niklas Olsson

Vatten- och fuktskador kan vara en fastighetsägares mardröm, med potentiellt höga kostnader för reparationer och ofta omfattande skador på både konstruktion och ytskikt. Lyckligtvis finns det effektiva strategier och förebyggande åtgärder som kan minimera risken för dessa problem. I den här artikeln delar vi med oss av expertkunskaper från Niklas Olsson, en erfaren snickare och projektledare, som belyser de viktigaste aspekterna av förebyggande underhåll och åtgärder för att skydda din fastighet mot vatten- och fuktskador.

Identifiering av Riskfaktorer

En grundläggande del av att förebygga vattenskador är att identifiera potentiella riskzoner i din fastighet. Vanliga orsaker inkluderar läckage från hushållsapparater som diskmaskiner, kylskåp och radiatorer. Ålder och slitage på dessa installationer ökar risken för läckage. Regelbundna kontroller är avgörande; exempelvis rekommenderas det att dra fram kyl och frys för att kontrollera bakom och under 2–3 gånger per år.

Axel Nyström
Axel Nyström
2024-05-02
Snabb och smidig kontakt. Och bra utfört arbete. Golvläggaren var proffsig och gjorde ett toppen jobb!
lirkun
lirkun
2024-04-22
Smidigt och bra
Nina Rumack
Nina Rumack
2024-04-16
Snabbt utfört arbete, kort väntetid, väldigt trevlig person, tydliga och hjälpsamma.
mika Konttaniemi
mika Konttaniemi
2024-03-27
Firman anlitades för byte av köksskåp, installation av diskmaskin m.m Vi är supernöjda med allt från start till slut. Arbetet väl utfört och vi är också väldigt nöjda med kommunikationen mellan oss och firmans representant Niklas. Vi är också nöjda med hantverkaren och rörmokaren som var mycket hjälpsamma.
Ida Savilahti
Ida Savilahti
2024-03-21
Bra service och fått snabbt hjälp när jag behövt. Utfört uppdraget in i minsta detalj på avtalad tid. Anlitat dem två gånger och blivit lika nöjd varje gång. Rekommenderar varmt Norlin Olsson.
Fanny Lundberg
Fanny Lundberg
2024-03-13
Hjälpte oss att riva och återställa efter en vattenskada. Skönt med en firma som kunde samordna med tak- och målerifirma som också behövdes. Upplevde dem som tillgängliga, kunniga, mottagliga för frågor och feedback. Nära fem stjärnor i betyg.
Karin Mård
Karin Mård
2024-03-11
Toppen ! Tack! Bra jobb. Väldigt bra information och kommunikation,
Annika
Annika
2024-02-25
Jag fick utmärkt service av Norlin Olsson! Genom deras omfattande, omtänksamma och detaljerade arbete och stöd hjälpte de mig igenom en tuff utmaning kring försäkringsrelaterade byggskador. Det är sällsynt att hitta så vänlig och utmärkt service, särskilt när en svår situation kräver just det. Det var väldigt smidigt att diskutera viktiga detaljer för köket och golvet och det jättefina resultatet visar hur mycket uppmärksamhet entreprenaden lägger på detaljer, utöver att ha ett fantastiskt kundbemötande. Absolut rekommenderar Norlin Olsson och ett otroligt stort tack till Niklas och Albin!
VÅRA TJÄNSTER

Effektiv & trygg hantering av din vattenskada

Vi hjälper både privatpersoner och företag med fukstkador och vattenskador, vi tar hand om allt från besiktning, kalkyler, återställning och samordning med våra samarbetspartners.
Låt oss återställa ditt hem efter en olycka!

Vi erbjuder våra tjänster i hela Storstockholm:

  • Besiktning med fuktmätning och besiktningsrapport
  • Kalkyl i försäkringsbolagens system MEPS
  • Kompetenta snickare
  • Samordning med våra samarbetspartners
  • Service och kommunikation
Skruvdragare
ARTIKEL

Vikten av Regelbundna Inspektioner

Att upptäcka tecken på vatten- och fuktskador tidigt är avgörande för att förhindra större skador. Detta innebär regelbundna inspektioner och underhåll, där man specifikt letar efter tecken som missfärgningar kring kopplingar eller under apparater som kan indikera läckage.

Effektiva Förebyggande Åtgärder

  • Underhåll av Installationer: Genomgång och rengöring av kondensavrinningar i kylskåp förhindrar vanliga vattenläckage.
  • Korrekt Dränering: En välplanerad dränering leder bort vatten från byggnaden, minskar risken för vattenintrång och fuktskador.
  • Isolering och Ventilation: Korrekt isolering och ventilation är essentiellt för att förhindra kondens och mögelpåväxt, vilket är vanligt vid temperaturskillnader, högre luftfuktighet och dålig luftcirkulation.

Vanliga Byggfel och Underhållsbrister

Försummat underhåll, som att inte rengöra kondensavrinningen i kylskåpet eller vattenlåset under diskbänken, är bland de vanligaste misstagen som leder till vatten- och fuktskador. Regelbundet underhåll och rengöring av dessa områden kan effektivt förebygga många vanliga problem.

Övervakning och Underhåll av VVS-system

Ett proaktivt tillvägagångssätt för övervakning och underhåll av VVS-system kan avsevärt minska risken för läckage. Detta inkluderar regelbundna kontroller av undercentralen i större fastigheter samt vattenrör i utsatta områden.

Framgångsrika Förebyggande Strategier

Investeringar i förebyggande åtgärder som regelbunden tillsyn, installation av golvbrunnar och applicering av tätskikt i riskzoner där vattenanvändning finns har visat sig vara effektiva för att minska frekvensen och omfattningen av vatten- och fuktskador.

Genom att följa dessa riktlinjer och implementera regelbundna underhållsrutiner kan fastighetsägare avsevärt minska risken för skador orsakade av vatten och fukt. Det är en investering som inte bara sparar pengar på lång sikt utan också bidrar till en tryggare och sundare boendemiljö.

Begär en offert

Söker du professionell hjälp för byggskador eller fastighetsservice? Vi erbjuder expertis för både privatpersoner och företag. Tveka inte, kontakta oss idag för en skräddarsydd lösning!